SPEKTAKL NA ŠTEFANJE

Svjetski i europski prvak predvodi asove na Savi

19.12.2011 u 16:00

Bionic
Reading

Na Štefanjsko-novogodišnjem spustu i na memorijalu Tibora Šaramoa još će nastupiti spustaški asovi Tomislav Lepan i Igor Gojić te olimpijski kandidati u slalomu Dinko Mulić, Matija Marinić i Marko Mrkoci

Memorijalna utrka Tibora Šaramoa i Štefanjsko-novogodišnji spust rijekom Savom od Podsusedskog do Savskog mosta održat će se u ponedjeljak, 26. prosinca, a okupit će stotinjak natjecatelja iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na startu će biti i hrvatski reprezentativci u spustu, a predvodit će ih sadašnji svjetski i europski prvak u pojedinačnoj konkurenciji Emil Milihram. Nastupit će i ostala dva hrvatska spustaška asa, Tomislav Lepan i Igor Gojić. Milihram, Lepan i Gojić osvojili su zlatne medalje u momčadskim vožnjama i na Svjetskom i na Europskom prvenstvu.

U slalomu, olimpijskoj disciplini, na 16. memorijalnoj utrci Tibora Šaramoa i 41. natjecanju na Štefanjsko-novogodišnjoj utrci nastupit će i hrvatski olimpijski kandidati Dinko Mulić, europski viceprvak do 23 godine Matija Marinić i Marko Mrkoci.

Pokrovitelj natjecanja je Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, a organizatori su Hrvatski i Zagrebački kajakaški savez, kajakaško-kanuistički klub Zagreb i Hrvatska gorska služba spašavanja.

Pobjedniku memorijalne utrke u kanuu jednosjedu (C-1) obitelj Šaramo darovat će sliku akademske slikarice Jadranke Panić. Istodobno, najbržem natjecatelju Sportske novosti, u kojima je trajan trag ostvario reporter Tibor Šaramo, najbržeg natjecatelja nagradit će prijelaznim peharom.

Tradicionalna kajakaško-kanuistička utrka počet će u 12 sati.