SP; KANU NA DIVLJIM VODAMA

Izborio Igre u Parizu i otkrio o čemu mašta; od srca želimo da mu se želja ispuni

22.09.2023 u 15:17

Bionic
Reading

Matija Marinić, najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama, na Svjetskom je prvenstvu u britanskom Lee Valleyu izborio nastup na Olimpijskim igrama iduće godine u Parizu.

U utrci poluzavršnice zauzeo je 17. mjesto. Po brzini je bio osmi, no četiri su ga kaznena boda srušila na mjesto koje mu ne omogućava nastup u finalu.

'Želja je bila prevelika! Istodobno sam se trudio izboriti nastupe u završnici Svjetskog prvenstva te na Olimpijskim igrama. Osjećaji su sada pomiješani. Nesretan sam što mi je izmaklo finale SP-a, no sretan sam što ću ponovo predstavljati Hrvatsku u svojoj disciplini na OI. Nastup na Igrama u Tokiju mi je dao dragocjeno iskustvo, a do Igara u Parizu mi predstoji još mnogo rada. Dat ću sve od sebe da se u Hrvatsku vratim s odličjem', kazao je Marinić nakon utrke u Lee Valleyu.

Utrci poluzavršnice SP-a prethodila je utrka u srijedu po izrazito lošem vremenu. Marinić je tada hrvatskim navijačima priuštio igru živaca. Nakon loše prve vožnje sve je nadoknadio u drugoj te tako osvojio nastup u poluzavršnici.

'Marinić je u odličnoj formi. Godinama je u svjetskom vrhu i voljeli bismo da odličjem na Olimpijskim igrama u Francuskoj okruni svoju sportsku karijeru', rekao je njegov trener Stjepan Perestegi.

U utrci poluzavršnice SP-a prvo je mjesto zauzeo Slovenac Benjamin Savšek, drugo Poljak Grzegorz Hedwig, a treće Nijemac Sideris Tasiadis.