TUŽNA VIJEST

Napustila nas legenda: Preminuo Iztok Puc

20.10.2011 u 11:19

Bionic
Reading

Nakon kratke i teške bolesti, u Sjedinjenim Američkim Državama preminuo je legendarni rukometaš Iztok Puc koji je s reprezentacijom Hrvatske osvojio olimpijsko zlato u Atlanti 1996. godine

Tužna vijest stigla je iz SAD-a. Iztok Puc podlegao je bolesti i preminuo nakon kratkotrajne borbe s rakom. Legendarni rukometaš preminuo je samo par dana prije utakmice između Zagreba i Barcelone čiji je prihod trebao ići u svrhu njegovog liječenja.

Legendarni Puc rođen je 1966. godine, a u svojoj karijeri igrao je za reprezentacije triju država – Jugoslaviju, Hrvatsku i Sloveniju. Svoje najbolje rukometne trenutke doživio je u dresu Zagreba te hrvatske rukometne reprezentacije. Još i danas sjećamo se njegova gola protiv Wallaua 1993. godine u uzvratnoj utakmici koji je donio prvi europski naslov Zagrebu.

S hrvatskom reprezentacijom je pod vodstvom pokojnog Velimira Kljaića osvojio prvo olimpijsko zlato za Hrvatsku u povijesti, i to 1996. godine u Atlanti. Godinu dana ranije je s Hrvatskom bio svjetski doprvak, a 1993. godine je osvojio broncu na Europskom prvenstvu u Portugalu.

S obzirom na to da je rođen u Sloveniji, Puc je odlučio pomoći i svojoj domovini, pa je zaigrao za slovensku rukometnu reprezentaciju na Olimpijskim igrama 2000. u Sydneyju s kojom je osvojio osmo mjesto.

U svojoj karijeri osvojio je skoro sve što se moglo osvojiti, sa Zagrebom se popeo na krov Europe, a s hrvatskom reprezentacijom je bio na Olimpu. Kroz karijeru je igrao za Celje, Prule, Zagreb te Borac iz Banje Luke.

Nažalost, u samo godinu dana Hrvatska se oprostila od dvije rukometne legende koje su zadužile sport. Prvo nas je napustio Velimir Kljaić, a sada i veliki Iztok Puc.

Pucov gol koji je zadužio hrvatski rukomet (na 6:50)