KAZNA NEDUŽNIMA?

Potvrđena nova velika sportska pljuska za Rusiju u Riju

23.08.2016 u 12:20

Bionic
Reading

Ruski paraolimpijski sportaši neće imati pravo nastupa na Igrama u Riju koje počinju 7. rujna, potvrdio je Sportski arbitražni sud...

Podsjetimo, Međunarodni paraolimpijski odbor kaznio je Rusiju zabranom nastupa svih sportaša na Paraolimpijskim igrama u Riju koje su na rasporedu u rujnu, dva tjedna nakon završetka Olimpijskih igara.

Razlog zabrane nastupa bio je skandal vezan uz Ruski atletski savez koji je prikrivao pozitivne rezultate doping testiranja, što je dokaz da je postojao sustavni blagoslov uzimanju zabranjenih supstanci u zemlji.

Na ovu odluku Rusija se žalila Sportskom arbitražnom sudu koji je ovog utorka odbio žalbu i potvrdio zabranu, na temelju McLarenovog izvještaja podnesenog početkom godine u kojem je razotkriveno sustavno dopingiranje ruskih sportaša.

Tako je Međunarodni paraolimpijski odbor napravio ono za što Međunarodni olimpijski odbor nije imao hrabrosti, no jesu li baš ruski paraolimpijski entuzijasti ti koji bi trebali snositi odgovornost za doping u sportovima u kojima se vrti veliki novac, u to baš i nismo sigurni...