POKER HRVATA NA TERENU

Topnici prošli Beograd, Bayern se izvukao

29.09.2010 u 11:05

Bionic
Reading

Tijekom večeri odigrano je prvih osam dvoboja drugog kola Lige prvaka. Sva četvorica hrvatskih igrača dobila su priliku na terenu, a Arsenal je u Beogradu slomio otpor Partizana i u završnici upisao novu pobjedu

Skupina E:

Roma – Cluj 2:1
Strijelac: Mexes (69), Boriello (71) /Rada (79)

Roma je na svom Olimpicu stisla Rumunje u obruč, ali u prvom dijelu nije uspjela zabiti. Ipak, omjer udaraca u okvir gola 9:0 bio je dovoljan da Talijani povedu, a vrijedan gol 20 minuta prije kraja dvoboja donio im je branič Mexes. Samo dvije minute kasnije Boriello je doveo Rimljane nadomak nove pobjede, ali Rada je u 79. minuti svladao Lobonta iz prvog Clujevog udarca u okvir gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao i Roma je u četiri dana upisala dvije klasične 'bronhi' pobjede.

Basel – Bayern 1:2
Strijelci: Frei (18) / Schweinsteiger (56 p, 89)

Pranjić igra na desnom beku, Olića je Van Gaal ostavio na klupi. Domaćini su podgrijali atmosferu  nakon malo manje od 20 minuta igre, kada je najiskusniji napadač Basela Alexander Frei svladao Butta za iznenađujuće vodstvo svog sastava. Bavarci su se vratili u 56. minuti, kada je nakon prekršaja na Mülleru točan s bijele točke bio Bastian Schweinsteiger. Poslije gola u igru je ušao i Olić. Sve je mirisalo na remi, no Schweinsteiger je minutu prije kraja zabio i drugi gol te je čitav plijen usmjerio prema Bavarskoj.

Skupina F:

Spartak M. – Žilina 3:0
strijelci: Ari (34, 61), Ibson (89)

U 'ruskom' terminu odigran je prvi susret večeri, u kojem je Spartak na svom Lužnjikiju lako svladao slovačku Žilinu. Heroj je bio Ari koji je s dva gola riješio pitanje pobjednika, a posao je u samoj završnici zatvorio Ibson.

Chelsea – Marseille 2:0
Strijelci: Terry (7), Anelka (28p)

Nakon Kakutinog ubačaja iz kuta, Terry je doveo Londonce u vodstvo, a poslije Mbiaovog igranja rukom, Anelka je udvostručio prednost s bijele točke i riješio utakmicu. Marseille je pružao otpor, ali Ancelottijev betonski zid nije dozvolio iznenađenja te je Chelsea rutinski upisao prvu pobjedu nakon dva iznenađujuća poraza prošlog tjedna.



Skupina G:

Ajax – Milan 1:1
Strijelci: El Hamdaoui (23) / Ibrahimović (37)

Najbolji igrač domaćih, Luis Suarez, na lijevoj je strani 'promiješao' Nestu i sredinom poluvremena dodao El Hamdaouiju koji je pogodio mrežu Abiattija. Petnaest minuta kasnije Zlatan Ibrahimović je iskoristio dodavanje Seedorfa i izjednačio rezultat. U nastavku golova nije bilo i nekada moćni klubovi podijelili su bodove u Areni.

Auxerre – Real 0:1
Strijelac: Di Maria (79)

Real je u prvom poluvremenu imao potpunu dominaciju na terenu, ali Mourinhova momčad i dalje ima kronične tegobe s realizacijom. Iako su bili u podređenom položaju čitav susret, Francuzi su došli blizu boda, ali snove im je ugasio kreativni Argentinac Di Maria koji je pet minuta ranije ušao u igru te je Özilov ubačaj s druge stative pospremio u mrežu domaćina. Real se kontinuirano muči, ali zasad rezultatski sve ide po planu. U Ligi prvaka ima svih šest raspoloživih bodova.

Skupina H:

Braga – Šahtar 0:3
Strijelac: Luiz Adriano (56, 72), Douglas Costa (90 p)

Srna je u početnom sastavu, Eduardo opet počinje susret na klupi. Početkom nastavka goste je u vodstvo doveo Luiz Adriano koji ima prioritet pored Eduarda. Isti igrač 15 minuta kasnije je Ukrajincima donio kapitalnu prednost, a za oba gola dodao mu je Douglas Costa. Tri minute kasnije Adriana je zamijenio Eduardo da Silva. Dvostruki asistent u sudačkoj je nadoknadi postavio i konačan rezultat s bijele točke pa Šahtar mirno korača prema drugom krugu.

Partizan – Arsenal 1:3
Strijelci: Cleo (33) / Aršavin (15), Chamakh (71), Squillaci (82)

Beograđani su dočekali oslabljene Engleze lijepom koreografijom. Nakon 15 minuta Wilshere je dodao Aršavinu koji je pogodio s deset metara i s prstom na ustima prošao kraj Partizanovih navijača. U 25. minuti Stojković je skinuo zicer Aršavinu, dvije minute zatim i Rosickom, u 30. opet Aršavinu, te zadržao Partizan u igri. Rus je dominirao terenom, ali kasnije se skoro pretvorio u tragičara. U 32. minuti sviran je iznenadan penal za Partizan - Denilson je ni s čime izazvan igrao rukom u svom šesnaestercu i Cleo je rutinski pogodio s bijele točke.

U 56. minuti isključen je Jovanović, a dosuđeni penal Aršavinu je skinuo večeras sjajni Stojković, koji je nastavio raditi čuda među vratnicama. No u 71. minuti Chamakh je pogodio gredu, a iz drugog pokušaja i gol Partizana za vodstvo 'topnika'. Pred kraj je svojim prvim golom u dresu Arsenala dvoboj glavom odlučio Squillaci, koji je pogodio za 1:3. Priliku za povratak Partizan je propustio u 84. minuti, kada je Clein penal sjajno obranio Fabianski.