PRED NOVU SEZONU

Olić: Želim sve trofeje i odlazak na Euro 2012!

06.08.2010 u 11:00

Bionic
Reading

Luis van Gaal na vrijeme je shvatio kakvu vrijednost ima u borbenosti i srčanosti Ivice Olića, a i svjestan je da je upravo naš reprezentativac najzaslužniji što je Bayern u Njemačkoj osvojio dvostruku krunu te igrao finale Lige prvaka. S ponajboljim europskim nogometašem protekle sezone razgovarali smo prije nekoliko dana u Gelsenkirchenu

Ivica Olić nesumnjivo je jedan od najviše osporavanih nogometaša u Hrvatskoj, no protekle sezone u Bayernu dokazao je klasu koja ga uzdiže puno iznad prosječnosti kojom ga katkad časte hrvatski navijači. On je zaslužan za finale Lige prvaka koje je protekle sezone izborio minhenski klub i prava je šteta što Bayern njegovim pogotkom nije i osvojio naslov najbolje momčadi Starog kontinenta. Ne samo da bi duploj kruni iz njemačkih natjecanja pridodao i vrijedan europski pokal, već bi se Olić okitio i naslovom najboljeg strijelca Lige prvaka.

Ipak, unatoč porazu od Intera naš napadač izuzetno je zadovoljan sezonom i u intervjuu koji je dao za tportal.hr izrazio je nadu da će se tako dobra sezona ponoviti. Jedino za čim žali je neuspjeh s reprezentacijom i neodlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo. No zato je uvjeren da će skorašnji početak kvalifikacija za Euro 2012. biti kudikamo uspješniji.

S Ivicom Olićem razgovarali smo proteklog vikenda u Gelsenkirchenu, nakon polufinalne utakmice njemačkoga kupa Liga total  protiv Kölna. Unatoč pobjedi nakon izvođenja udaraca s bijele točke i optimizma da će u finalu protiv domaćeg Schalkea stići do novog trofeja, Bayern je ipak ostao za korak prekratak. S Olićem u ulozi kapetana momčadi Bavarci su se morali zadovoljiti tek drugim mjestom. Schalke, za koji je igrao naš Ivan Rakitić i fenomenalni španjolski internacionalac Raul, pobijedio je 3:1.

Spreman za nove izazove