ALI NE SAMO NJIH

Zajec: Ovaj će poraz jako uzdrmati igrače

05.08.2010 u 10:19

Bionic
Reading

Iako je Dinamo, baš kao i u dvoboju s Rijekom, bio bolja momčad od suparnika, nakon uzvratne utakmice 3. pretkola Lige prvaka s maksimirskog travnjaka uzdignutih ruku otišao je Šerif. Dinamo je stvarao prilike, ali ih i promašivao dok je lutrija penala bila na strani Moldavaca

Može se Dinamo vaditi na bolju statistiku i veći broj izglednih prilika, ali rezultatski je to potpuno nevažno jer je zagrebački klub ostao pred vratima Lige prvaka. Naravno, pitanje je bi li uopće u nju i ušao jer imao bi još jedan ispit, kudikamo teži nego što je bio ovaj s moldavskim Šerifom.

'Da smo prošli, u 4. pretkolu sigurno bismo bili ravnopravan suparnik jer za dva-tri tjedna bit ćemo još bolji', uvjeravao je Dinamov trener Velimir Zajec koji je nakon dvoboja djelovao prilično izgubljeno. A kako i ne bi kad je njegova momčad stvorila sedam-osam izglednih prilika, a zabila tek iz penala. Zanimljivo je da u raspucavanjima s bijele točke efikasan bio tek zadnji red (Bišćan, Cufre, Ibanez, Etto i Calello), dok su neprecizni bili oni kojima je zadatak zabijati (Sammir, Dodo). No, posebno boli još jedna činjenica.


'Igrači su se dogovorili tko će pucati. Zašto Slepička nije pucao? Nije se usudio', prisnažio je Zeko.

Naravno, ne treba kriviti samo Slepičku jer, iako je bio jedini napadač, u svojim se akcijama više isticao asistencijama nego udarcima prema golu. A to se znalo još prije nego što je došao u Maksimir. Stoga je dolazak Ante Rukavine, kojeg su izuzetno srdačno primili Dinamovi navijači i pljeskom ispratili nakon 88 minuta igre, dobar potez. Jedan od rijetkih u zadnjim kupovinama jer Rukavina je pokazao izuzetnu motoričnost, naravno dok je imao snage, ali i osjećaj za suradnju. No, da bi se i on uigrao, Zajec će morati dodatno zapeti jer igrači su 'knock-downu'.

'Ovo će jako uzdrmati igrače. Žao im je, ma svima nama je žao. Imat ćemo puno posla da ih vratimo', zaključio je Zajec.