PREMIERSHIP

United svladao Spurse i virus za povratak na vrh

24.04.2010 u 15:32

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Uniteda opet su na vrhu tablice engleskog prvenstva. Barem jedan dan to jest do utakmice Chelsea - Stoke, koja se igra u nedjelju. Ključni igrač 'crvenih vragova' u pobjedi protiv Tottenhama bio je Portugalac Nani, strijelac prekrasnog gola, ali i igrač koji je izborio penal

Pobjedom 3:1 protiv Tottenhama, za koji je od hrvatskih igrača igrao tek Luka Modrić, i to vrlo dobro, nogometaši Manchester Uniteda stigli su na vrh tablice. Istina, možda tek privremeno jer u nedjelju utakmicu 36. kola igra Chelsea, a suparnik londonskoj momčadi je Stoke.

Na Old Traffordu United se mučio sa Spursima. Gosti su, posebice u prvom dijelu, bili bolji i pravo je čudo što se na odmor otišlo bez pogodaka. Za domaćine nije igrao Rooney, što Fergusonovoj momčadi daje drugu dimenziju.

United je u vodstvo stigao u 58. minuti, kada je s bijele točke bio precizan Giggs. Prije toga prekršajem je zaustavljen Evra pa je sudac Marriner opravdano dosudio najstrožu kaznu.

Veselje domaćina nije dugo trajalo, tek desetak minuta. Iako su i prije strepili za pogodak, tek je King uspio glavom pospremiti loptu iza Van der Sara, koji je još u prvom dijelu sugerirao svom treneru zamjenu. Ipak, stisnuo je Nizozemac zube i odradio svih 90 minuta.

U 80. minuti na sceni je Portugalac Nani, koji je sjajno iskoristio proigravanje Machede te lobom, s desetak metara od gola, prebacio Gomesa za 2:1. Taj je pogodak uzdrmao goste i dao krila domaćinima, posebice Naniju, koji je u 86. minuti pobjegao Palaciju, a ovaj ga je uspio zaustaviti prekršajem. Sudac je opet pokazao na bijelu točku, a ponovno je precizan bio Ryan Giggs, za konačnih 3:1.

Osim u Tottenhamu, domaćini su suparnika imali i u 'svojim redovima', naime, zahvatila ih je nekakva viroza, zbog koje su po terenu povraćali Evra, Van der Sar i Nani.

Manchester United dva kola prije kraja, ali i s utakmicom više, ima dva boda prednosti pred Chelseajem, te u 37. kolu gostuje kod Sunderlanda, dok u posljednjem kolu dočekuje Stoke.