SJAJNE OBRANE U LYONU

Buffona naljutilo pitanje o mirovini; odgovor je mnoge iznenadio!

19.10.2016 u 12:57

Bionic
Reading

Legendarni kapetan Juventusa Gigi Buffon, koji je nedavno gostovao u Zagrebu, demantirao je glasine da se namjerava umiroviti. Nakon utakmice u Lyonu, gdje je Juventus slavio 1:0, Buffon je bio vrlo direktan kada je njegova mirovina u pitanju

Ta tema provlači se po talijanskim medijima već neko vrijeme nakon što je 37-godišnji Buffon primio nekoliko golova koji za njega nisu tipični. Međutim, nakon što je u prvom poluvremenu obranio jedanaesterac Alexandreu Lacazetteu te nakon toga 'skinuo' nekoliko lopti igračima Lyona, došao je na svoje kada je stao pred novinare.

'Znate, puno sam puta rekao, a nisam želio biti arogantan, da sam iznimno samokritičan i zbog toga mi ne pada na pamet slušati druge koji koriste određene situacije da pokažu nepoštovanje i manjak korektnosti prema ljudima. Namjeravam nastaviti braniti sve dok mi dobro ide. Pa zašto bi se netko oprostio od nogometa ako mu dobro ide?' upitao se Buffon pred novinarima koji su iz njega pokušali izvući odgovor razmišlja li o igračkoj mirovini.

'Znate što, igrač odlazi u mirovinu u trenutku kada osjeća kako više nije onaj stari, kako više ne može dati svoj maksimum na terenu. A ja se osjećam sjajno i zaista nemam razloga razmišljati o mirovini! Iskreno, ovo mi jedna od mojih najboljih sezona i spreman sam za sve izazove, bilo u klubu ili reprezentaciji', dodao je vidno uzrujani Buffon koji je očito odlučio braniti i nakon 40. godine života. Nema sumnje kako je svojim dogovorom, da mu je ovo jedna najboljih sezona, mnoge iznenadio.

Kakav je profesionalac Buffon, koji je profesionalnu karijeru započeo u Parmi 1995. godine, potvrdio je i njegov tadašnji suigrač Mario Stanić u nedavnom razgovoru za tportal.hr.

'Za mene osobno Buffon je najbolji golman svih vremena i ne zanima me nikakvo drugo mišljenje. Međutim, osim što je velik nogometaš, Gigi je sjajna osoba koja u sebi ima onaj dječački duh usprkos tome što će uskoro imati 40 godina. Vrlo je ugodna osoba s kojom je bio užitak dijeliti svlačionicu. Puno nogometaša danas odrađuje posao, a Gigi uživa u svakoj novoj utakmici ili treningu jer je to njemu – prirodno', kazao je bivši hrvatski reprezentativac Stanić.