LEGENDARNO LICE

Nekada 'trpao' Barceloni, sad vodi navijanje na četvrtoj ligi

02.05.2016 u 14:21

Bionic
Reading

Momčad Parme nakon financijskog je kolapsa 'promijenila ime i identitet' i već nakon prve sezone vratila se u profesionalni rang talijanskog nogometa

Parma je prošle sezone odradila 'počasni klub' Seriom A i pritisnuti dugovima izbačeni su u četvrti rang talijanskog nogometa. Tamo su čitave sezone uglavnom održavali lekcije i baš 1. svibnja se na svom Tardiniju oprostili od amaterskog nogometa.

Posljednji gost u ovom rangu Parmi je bila Bellaria koju su apsolvirali s čistih 3:0 i u gostima kod rasterećenog Sammauresea imaju sjajnu priliku završiti sezonu bez poraza. Čeka ih Serie C, najniži profesionalni rang s one strane Jadrana.

Pučkoj fešti u Parmi priključio se i legendarni Kolumbijac Faustino Asprilla koji je zajedno s Mariom Stanićem i tada zvjezdanom Parmom osvojio talijanski kup, Kup kupova i dva Kupa UEFA. Kultni status kod navijača Parme popularni Tino 'zabetonirao' je dolaskom na navijačku tribinu bivšeg kluba, a nije se libio ni s megafonom predvoditi navijanje.


Iako je bio svjetska zvijezda (Barceloni je za Newcastle zabio i hat trick u Ligi prvaka) koja je oduševljavala tehnikom, golovima i saltima tijekom proslava i dalje je ostao čovjek iz naroda. Trenerski posao ga ne zanima, u svojoj Kolumbiji je uložio u proizvodnju kondoma raznih okusa i povremeno svrati do Europe podržati klubove koji su i dalje dragi. U Parmi i Newcastleu zauvijek će ostati rado viđeni gost.

Asprilla u 'Parminom kopu'