PREKRETNICA NA POMOLU

Uzbuna u Italiji: Kinezi kupuju Milan i daruju mu trenera!?

29.04.2016 u 12:43

Bionic
Reading

Prema pisanju dnevnika Corriere dello Sport, kineska tvrtka Alibaba namjerava u ponedjeljak dovršiti kupovinu Milana, a za trenera postaviti Marcela Lippija...

Milan je možda na vječnog listi europskih prvaka drugi najuspješniji klub, no posljednjih godina potpuno je potonuo. O tome svjedoči i ova sezona u Seriji A u kojoj slavni klub drži šesto mjesto, daleko od pozicija koje vode u Ligu prvaka.

No, prema pisanju dnevnika Corriere dello Sport, dolaze bolja vremena za milanske nogometaše. Naime, kineski biznismen Jack Mo i njegova bogata tvrtka Alibaba navodno u ponedjeljak namjeravaju za 700 milijuna eura dovršiti kupovinu Milana.

Radi se o grupi biznismena koji već u svom vlasništvu imaju kineski klub Guangzhou Evergrande koji vodi na ljestvici u tamošnjem prvenstvu, s Marcelom Lippijem kao trenerom i Jacksonom Martinezom kao glavnom zvijezdom.

Isti talijanski dnevnik tvrdi kako će kao 'poklon dobrodošlice' Milan u slučaju kineskog preuzimanja dobiti Marcela Lippija za trenera, kao zamjenu za Cristiana Brocchija koji je neuspješno preuzeo klupu od Siniše Mihajlovića. Također bi i Martinez od sljedeće sezone trebao preći na Giuseppe Meazzu.

Sadašnji vlasnik Silvio Berlusconi još uvijek nije potvrdio dogovor s Kinezima koji žele kupiti 70% klupa sada, a ostalih 30% sljedeće godine. No, način na koji vodi svoj klub posljednjih godina pokazuje da mu prodaja nije odbojno rješenje...