PROBLEMI KOD CRVENE ČETVRTI

Nizozemci napali BBB-e, 15-ak uhićenih

22.10.2009 u 20:42

Bionic
Reading

Iako je situacija tijekom ranog prijepodneva bila krajnje napeta, sve do 18 sati nisu zabilježeni incidenti između hrvatskih i nizozemskih navijača u Amsterdamu. Tada je glavnina domaćih huligana napala još nepoznat broj BBB-a

Nizozemski spitsnieuws.nl prenosi kako je skupina od nekoliko stotina Ajaxovih pristalica dvije ulice od glavnog gradskog trga Dam našla i napala još nepoznat broj hrvatskih navijača.

Prema raspoloživim informacijama čini se da nije došlo do izravnog okršaja, što i ne čudi s obzirom na velik broj policajaca u tom dijelu grada, no između suprotstavljenih tabora poletjelo je kamenje.

Nema informacija o eventualnim ozljedama; nizozemski novinari tek su saznali da je uhićeno 15-ak, većinom domaćih navijača.

Problemi su se i očekivali, bilo da Ajax i Dinamo igraju u Amsterdamu ili u Zagrebu dvije skupine uvijek nađu načina da se potuku. Tako je bilo u sva četiri dosadašnja ogleda, teško je bilo očekivati da će dva nova biti praćena većom dozom razuma.

'Došlo je do nekoliko manjih tučnjava u gradu, a za sada nemamo službenu potvrdu koliko je navijača privedeno', kazao je glasnogovornik amsterdamske policije, Nabil Ou-Aissa, dodavši kako policija nema potpunu kontrolu nad situacijom. 'Još uvijek radimo', dodao je.