NOVI POREDAK

Bitka za SP: Čile slomio Brazilce, veliki šok u Argentini

09.10.2015 u 13:26

Bionic
Reading

Već na startu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. dogodila su se dva iznenađenja, reprezentacije Brazila i Argentine doživjele su poraze

U Buenos Airesu Argentina je, bez ozlijeđenog Lionela Messija, izgubila od Ekvadora sa 0-2. Gosti su do pobjede stigli u posljednjih deset minuta susreta, prvo je zabio Frickson Erazo (80), a potom Felipe Caicedo (83). Osim toga, Argentina je ostala bez Sergia Aguera, koji je zbog ozlljede morao napustiti teren već u 24. minuti i neće moći igrati u utorak protiv Paragvaja.

Čile je kod kuće, u Santiagu, svladao Brazil 2-0, a strijelci su bili Eduardo Vargas u 72. i Alexis Sánchez u 90. minuti. Tako je Čile, koji je ove godine osvojio Copa Americu, upisao prvu pobjedu protiv Brazila u posljednjih 15 godina. Brazilci su igrali bez kažnjenog Neymara, koji je na Copi zaradio četri utakmice kazne, te ga neće biti ni u sljedećem kvalifikacijskom susretu protiv Venezuele.


Urugvaj je uspješno apsolvirao teško gostovanje na velikoj nadmorskoj visini u La Pazu, pobijedivši Boliviju 2-0 pogocima Martína Cáceresa (10) i Diega Godína (69). Urugvaj je igrao bez dvojice najboljih igrača, kažnjenih Luisa Suareza i Edinsona Cavanija.

U utorak, u 2. kolu kvalifikacija, sastaju se Ekvador - Bolivija, Urugvaj - Kolumbija, Paragvaj - Argentina, Brazil - Venecuela, te Peru - Čile.


REZULTATI:

Bolivija - Urugvaj 0-2 (Martín Cáceres 10, Diego Godín 69)
Kolumbija - Peru 2-0 (Teófilo Gutiérrez 36, Edwin Cardona 90)
Venezuela - Paragvaj 0-1 (Derlis González 85)
Čile - Brazil 2-0 (Eduardo Vargas 72, Alexis Sánchez 90)
Argentina - Ekvador 0-2 (Frickson Erazo 80, Felipe Caicedo 83)