GDJE ONI GLEDAJU?

Legendarni Buffon ostao iznenađen i razočaran Fifom

03.10.2015 u 15:11

Bionic
Reading

Legendarni talijanski vratar Gianluigi Buffon nije odlučio šutjeti nakon što je vidio Fifin popis nominiranih za najboljeg vratara u 2015. godini

Fifin odbor među pet je najboljih vratara uvrstio, recimo, Davida Ospinu a nije Juventusovog 'portira' Gianluigija Buffona. O ukusima se uvijek može raspravljati, no Buffon je tijekom proljeća Juventus vodio u svoje drugo finale Lige prvaka (u kojemu ga je načeo Rakitić...) i u novu etapu domaće dominacije.

Još je uvijek standardan i u reprezentaciji (150 nastupa) i odolijeva zubu vremena. Kao i donedavno kolega Edwin Van der Saar na visokom nivou se približava 40. (u siječnju puni 38) rođendanu i ne skriva razočarenje koje je s javnosti pružio preko agenta.

'Ako njegovo ime nije na popisu, a neka od spomenutih jesu to je tužna činjenica koja govori sama za sebe. Ne znam bi li mogao pobijediti u izboru, to sada više nije važno, ali ako mi uspijete naći vratara koji je imao bolju sezonu ostao bih šokiran,' otvoren je Buffonov agent,' kaže za goal.com Silvano Martina koji je za ove riječi morao imati dopuštenje Buffona.


On sam je pak samo zahvalio navijačima na velikoj podršci koja mu je pružena tijekom ove, nogometna Itlija je uvjerena, nepravde. Zna da mu izravno iskazivanje mišljenja može donijeti samo probleme.

Dob je samo brojka, video priča o Gigijevoj sjajnoj 2015.