POSUDILI PET MILIJUNA EURA

Talijanski klubovi pružili ruku spasa posrnulom velikanu

06.03.2015 u 19:50

Bionic
Reading

Udruga talijanskih nogometnih prvoligaša (Lega Calcio) odlučila je u petak posuditi Parmi pet milijuna eura, pa će tako posljednjeplasirani sastav Serie A u nedjelju moći ugostiti Atalantu

Parma je zbog velikih dugova na rubu stečaja i nije odigrala posljednja dva prvenstvena susreta, prije dva tjedna je odgodila domaću utakmicu protiv Udinesea jer nije imala novca za plaćanje službi osiguranja, dok su prošloga tjedna igrači odbili putovati na gostovanje kod Genoe.

Za odluku o posudbi novca Parmi glasovalo je 16 klubova, tri (Roma, Napoli i Sassuolo) su bila suzdržana, a samo je Cesena bila protiv.

Parma je navodno dužna oko 200 milijuna, igrači, treneri i zaposlenici kluba već mjesecima nisu primili plaće, a sud će o mogućem stečaju donijeti odluku 19. ožujka. Vodstvo lige ovom je posudbom osiguralo da Parma barem do toga datuma igra prvenstvene utakmice.

'Idemo u Parmu na sastanak s gradonačelnikom i igračima s razumnim prijedlogom da krenemo naprijed', izjavio je predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Carlo Tavecchio.

U slučaju da Parmini vjerovnici pristanu na prijedlog, tada bi klub mogao završiti sezonu.

Parma je u svoja 23 nastupa ove sezone osvojila samo 10 bodova, devet manje od pretposljednje Cesene koja je odigrala 25 utakmica, dok 17. Atalanta, koja drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak u ligi, ima 13 bodova više.