DOKAZAO SE

Legendarni Slovenac preuzima slavni Leeds

20.09.2014 u 14:35

Bionic
Reading

Leeds United i dalje muku muči s rezultatima i organizacijom kluba, a novoga trenera prema najavama lokalnih medija trebali bi pronaći u vidu slovenskog stručnjaka koji trenutno radi u Sturmu

BBC javlja kako je Darko Milanič na korak od preuzimanja klupe Leeds Uniteda. Engleski drugoligaš bogate povijesti mjesec dana ima trenerskog obnašatelja dužnosti, a Englezi pišu kako je Milanič blizu dogovora sa Sturmom kojeg trenutno vodi i kako bi uskoro trebao preuzeti konce na Elland Roadu.

Milanič je kao igrački branič ostavio dubok trag ubeogradskom Partizanu i Sturmu, a u trenerskim vodama je proveo posljednjih deset godina. Počeo je na klupi primorja iz Ajdovščine (gdje je prvi puta spao u Europi od Dinama...), pa preko HIT Gorice došao do Maribora gdje je u sedam godina osvojio sedam trofeja (i drugi puta ispao od Dinama iz Europe...) i Sturma.

U Grazu je proveo proteklih godinu dana, no na zov s otoka nije nimalo imun i engleski mediji tvrde da je siguran izbor za nasljednika Davida Hockadaya koji je dobio otkaz prošlog mjeseca. Leeds je trenutno 14. momčad Championshipa i nema vremena za gubljenje.