'luđak' o našem kapetanu

Proslavljeni trener poziciju u nogometu nazvao Luka Modrić: Takav se ne može lako naći

05.12.2023 u 11:28

Bionic
Reading

Argentinac Marcelo Bielsa (68) jedan je od najutjecajnijih svjetskih trenera, no popularni El Loco (Luđak) nikad nije uspio napraviti veliku karijeru u europskom nogometu, a sad je otkrio zašto iznimno cijeni Luku Modrića

Marcelo Bielsa (68) aktualni je izbornik reprezentacije Urugvaja, a prije toga je četiri godine bio na klupi Leeds Uniteda. U Europi je vodio još Lille, Marseille, Athletic Bilbao te Espanyol. Trenerskim se poslom bavi od 1990. godine, a dobar dio karijere proveo je na izborničkim funkcijama - šest godina je vodio Argentinu, a četiri Čile. Uz to je vodio argentinske velikane Velez i Newell's Old Boys te meksičke Atlas i Americu.

S klubovima ima tri naslova prvaka Argentine, s reprezentacijom te zemlje 2004. je osvojio olimpijsko zlato, a 2001. proglašen je najboljim trenerom na svijetu.

Bez obzira na to što nema značajnijih trofeja, Bielsa je vrlo cijenjen širom svijeta i za mnoge je jedan od najboljih trenera. Brojni treneri mlađe generacije danas ga doživljavaju kao uzor, Pep Guardiola smatra ga trenerskim guruom, a imao je veliki utjecaj i na razvoj Diega Simeonea i Mauricija Pochettina.

A sad je Bielsa u razgovoru za argentinske medije otkrio je da je poziciju 'osmice' na terenu nazvao po - Luki Modriću!

'Najteže je u nogometu pronaći igrača na poziciji 'osmice'. Ja sam je nazvao 'Modrić' jer igrač na toj poziciji mora igrati obranu kao 'šestica' i napadati kao 'desetka', kaže Bielsa i dodaje:

'Modrić ima nevjerojatnu sposobnost defenzivne igre, ali i vještinu da napadne protivnika. Potpuno razumije i čita igru u oba smjera', zaključio je Bielsa.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati