ROK SVE BLIŽE

Česi odustali od Eura 2020; a što je s Hrvatskom?

23.04.2014 u 15:28

Bionic
Reading

Češki nogometni savez objavio je u srijedu da odustaje od kandidature za domaćinstvo Europskog prvenstva 2020. godine. Tako je iz utrke ispao jedan od konkurenata Hrvatskoj...

Kao što je poznato, Euro 2020. će se održati u 13 gradova diljem kontinenta, a jedan od domaćina je htjela biti i Češka sa svojim glavnim gradom Pragom. Međutim, Gradsko vijeće Praga odbilo je potpisati jamstvo za održavanje natjecanja uz tvrdnju da projekt nije dobro pripremljen zbog čega se javio strah da će grad morati pokriti troškove u slučaju eventualnih problema s organizacijom. Ponajviše se to odnosi na obnovu stadiona praške Slavije na kojem su se trebale igrati utakmice Eura.

U takvoj situaciji, Češkom nogometnom savezu nije preostalo ništa drugo nego da povuče kandidaturu.

'Odluka Gradskog vijeća je gubitak za Prag i Češku, a ponajviše za češke ljubitelje nogometa', stoji u priopćenju saveza.

Dodajmo kako je rok za prijavu kandidature 25. travnja (petak), a prema najava od prije među kandidatima se nalazi i Hrvatska. Hoće li odustajanje Češke povećati šanse Hrvatske da uđe u 'bubanj' jednog od 13 gradova pokazat će vrijeme. Ili će i HNS objaviti da odustaju od kandidature?

'Imajući u vidu rok za kandidaturu HNS će se svakako očitovati priopćenjem medijima prije isteka roka', kratko nam je kazao glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Podsjetimo kako se Euro 2016. igra u Francuskoj, državi od kuda dolazi predsjednik Uefe Michel Platini. Za koje će se opcije odlučiti Platini nakon što u Uefu stignu sve kandidature?