Nogomet NACIONALNA KAMPANJA

Hrvatski reprezentativci protiv tjelesnog kažnjavanja djece

  • Autor: Hina
  • 5.6.2009 14:28:39
  • 5.6.2009 14:15:32

Hrvatski nogometni reprezentativci će se na kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo 2010. protiv Ukrajine uključiti u akciju protiv tjelesnog kažnjavanja djece

Na poziv Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Hrvatska nogometna reprezentacija uključit će se na nogometnoj utakmici Hrvatska – Ukrajina (6. lipnja) u nacionalnu Kampanju protiv tjelesnog kažnjavanja djece na nogometnoj utakmici Hrvatska – Ukrajina (6. lipnja)

Prije početka utakmice i u poluvremenu bit će prikazan spot Kampanje na semaforu. Djeca koja će voditi igrače na nogometni teren i djeca koja će dodavati loptu tijekom utakmice nosit će majice sa sloganom Kampanje - Trebam ljubav.

Nacionalna Kampanja protiv tjelesnog kažnjavanja djece predstavljena je u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u siječnju 2009.

Kampanja Vijeća Europe protiv tjelesnog kažnjavanja djece pokrenuta je u lipnju 2008. u Zagrebu, a pokrenule su je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i zamjenica glavnog tajnika Vijeća Europe Maud de Boer-Buquicchio.

Cilj je da se kroz niz organiziranih aktivnosti usmjerenih najširoj javnosti - djeci, roditeljima, odgojno-obrazovnim i javnim ustanovama, tijelima državne uprave..., skrene pozornost na prisutnost zlostavljanja djece i njihova tjelesnog kažnjavanja kao društveno krajnje neprihvatljivog oblika ponašanja koje na dijete i društvo ostavlja trajne posljedice.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku