PRIHVAĆENA ŽALBA

Napoliju vraćeni bodovi, Juventusu sve teže

17.01.2013 u 20:31

Bionic
Reading

Žalbeni sud pri Talijanskom nogometnom savezu (FIGC) usvojio je žalbu prvoligaša Napolija na oduzimanje dva boda zbog navode umiješanosti u kladioničarsku aferu Scommessopoli. Također, krivnje su oslobođeni i Paolo Cannavaro i Gianluca Grava

Podsjećamo, FIGC je kaznio Napoli 18. prosinca oduzimanjem dva boda, te sa 70.000 eura zbog umiješanosti u skandal, dok su nogometaši kluba Paolo Cannavaro i Gianluca Grava suspendirani na šest mjeseci zbog propuštanja izvještavanja nadležnih tijela oko pokušaja namještanja. Bivši vratar Napolija Mattea Gianello tada je kažnjen zabranom nastupa dugom tri godine i tri mjeseca.

Sporna je bila utakmica Serie A između Sampdorije i Napolija igrana 16. svibnja 2010. godine koju je sastav iz Genove dobio s 1:0. Gianello je tada pitao par braniča da sudjeluju u pokušaju namještanja, da bi njegova ponuda pala na neplodno tlo.

Odlukom Žalbenog suda Napoliju su, dakle, vraćeni bodovi, pa se sada klub na ljestvici Serije A vratio na drugo mjesto (42 boda), tri boda iza lidera Juventusa, financijska im je kazna smanjena na 50.000 eura, dok su Cannavaro i Grava oslobođeni krivnje. Gianellova je kazna smanjena na 21 mjesec suspenzije.