HRVATSKA VEČER NA OTOKU

Jelavić odveo Everton u polufinale FA Cupa, prošli i 'spursi'

27.03.2012 u 23:17

Bionic
Reading

Zahvaljujući briljantnoj predstavi Nikice Jelavića Everton se plasirao u polufinale FA Cupa, a to je uspjelo i Tottenhamu koji je u ponovljenoj utakmici svladao Klasnićev Bolton 3:1

Nogometaši Evertona pobjedom nad Sunderlandom 2:0 plasirali su se u polufinale FA Cupa. Junak liverpulske momčadi koju vodi David Moyes bio je hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić.

Naime, Jelavić je prvo u 24. minuti donio vodstvo svojoj momčadi da bi u 57. minuti njegov udarac u vlastiti gol skrenuo David Vaughan. Svoju odličnu partiju Jelavić je mogao zaključiti još jednim golom, no njegov iz izgledne prilike je u 60. minuti pucao pored gola. U polufinalu igrače Evertona očekuje napeti gradski derbi protiv Liverpoola.

Momčad Tottenhama pobijedila je superdominantnom igrom Bolton 3:1 u ponovljenoj utakmici četvrtfinala FA Cupa, odigranoj na White Hart Laneu.

Dugo su igrači Harryja Redknappa lomili otpor gostiju koji su se sjajno branili. Pokušavali su Spursi iz svih pozicija, posebno raspucani Bale, no do pobjede su došli tek u završnici dvoboja, nakon što je 34-godišnji novozelandski stoper Ryan Nelsen glavom iz gužve zabio nakon kornera Rafaela van der Vaarta s desne strane.

Bio je to Novozelanđaninu, pristiglom ove zime iz Blackburn Roversa u transferu bez odštete, premijerni pogodak u Tottenhamovu dresu u šestom nastupu.

Nakon toga Londončanima se otvorilo te je iz munjevitog kontranapada tri minute kasnije Gareth Bale lijepo zabio na asistenciju Jermaina Defoea

U 90. je minuti na 2:1 smanjio Kevin Davis, da bi u četvrtoj minuti sudačke nadoknade krasnim udarcem s 20-ak metara konačan rezultat postavio Louis Saha. Proigrao ga je Luka Modrić.

Hrvatski je vezni nogometaš bio standardno dobar u redovima pobjedničke momčadi. Kraj utakmice dočekao je u suparničkim redovima i Ivan Klasnić, koji se trudio i pomagao branjenju Coyleove momčadi koliko je mogao. Niko Kranjčar odgledao je utakmicu s klupe.

Prije utakmice menadžer gostujuće momčadi Owen Coyle zahvalio je Tottenhamu kao klubu i svim navijačima londonske momčadi na svesrdnoj pomoći i empatiji prilikom umalo tragičnog incidenta s Fabriceom Muambom prije deset dana. Zbog kolapsa 23-godišnjeg Boltonova veznjaka u 41. je minuti prekinuta dotična utakmica.

Ovom je pobjedom Tottenham izborio polufinale protiv Chelseaja koji će 15. idućeg mjeseca igrati na Wembleyju.

Engleska FA kup
Sunderland 0 2 Everton
Strijelci
0:1 N. Jelavic (24') 0:2 D. Vaughan (ag, 57')
Sastavi
S. Mignolet
W. Bridge (63' F. Campbell)
S. Kyrgiakos (53' D. Vaughan)
M. Turner
P. Bardsley
S. Larsson
L. Cattermole
C. Gardner
S. Sessegnon
J. McClean
N. Bendtner
T. Howard
P. Neville
J. Heitinga
S. Distin
L. Baines
T. Cahill (90' T. Hibbert)
L. Osman
D. Gibson
M. Fellaini
N. Jelavic (87' D. Stracqualursi)
M. Gueye (81' P. Jagielka)
Žuti kartoni
P. Bardsley 74'
S. Larsson 76'
L. Cattermole 89'
D. Gibson 35'
M. Gueye 66'
M. Fellaini 72'
N. Jelavic 75'
J. Heitinga 77'
Engleska FA kup
Tottenham 3 1 Bolton
Strijelci
0:1 G. Bale (ag, 6') 1:1 K. Walker (11')
2:1 G. Bale (77') 3:1 L. Saha (90')
Sastavi
C. Cudicini
W. Gallas
R. Nelsen
B. Assou-Ekotto
K. Walker
S. Parker (71' J. Defoe)
R. Van der Vaart (80' D. Rose)
L. Modrić
G. Bale
J. Defoe
L. Saha
L. King
J. Livermore
E. Adebayor (79' L. Saha)
A. Bogdan
S. Ricketts
Z. Knight
D. Boyata (76' K. Cyril Davies)
A. Blakeman
M. Petrov
N. Reo-Coker
D. Pratley (28' T. Ream)
F. Muamba
I. Klasnić
R. Miyaichi (79' T. Sanli)
C. Eagles
M. Davies
Žuti kartoni
D. Pratley 27'