SPEKTAKL NA WEMBLEYJU

Lampard strahuje od Ševčenka

30.03.2009 u 19:32

Bionic
Reading

Premda se ukrajinski napadač Andrij Ševčenko nije previše naigrao u redovima Chelsea, njegov bivši suigrač Frank Lampard smatra kako će upravo on biti najveća prijetnja za englesku obranu u dvoboju koji će se u sklopu kvalifikacija za SP 2010. odigrati na Wembleyu.

U srijedu na 'Otoku' Engleska traži petu pobjedu u kvalifikacijskoj skupini 6. Protivnik na Wembleyju je Ukrajina, a veznjak Gordog Albiona Frank Lampard se najviše pribojava igrača Milana Andrija Ševčenka.

'Ševčenko je sjajan nogometaš, on će biti najveća prijetnja našoj obrani u srijedu. Imao sam priliku bolje ga upoznati tijekom njegova boravka u redovima Chelsea i prepun sam pohvala za njegovu igru. On je vrlo opasan pred suparničkim golom, ali i odlično asistira', kazao je Lampard.

Ševčenko je u 47 ligaških nastupa u dresu Bluesa postigao svega devet pogodaka, a nakon dvije sezone vratio se u Milan na posudbu. Međutim, niti u redovima 'rossonera' ne igra previše. Ove sezone je zabio samo dva gola, jedan u talijanskom Kupu, a jedan u Kupu Uefa.

'Ševčenko je imao problema s prilagodbom u Engleskoj, ali i s ozljedama što je sasvim sigurno utjecalo na njegove igre', dodao je veznjak 'Gordog Albiona'.

Premda se engleska vrsta nalazi na vodećoj poziciji skupine 6 s maksimalnim brojem bodova nakon četiri odigrane utakmice, Lampard je vrlo oprezan uoči nastavka kvalifikacija.

'Imamo vrlo tešku i neugodnu skupinu. Ukrajina, Hrvatska, ali i Bjelorusija su vrlo tvrde i neugodne momčadi i još uvijek ništa nije gotovo. Imamo sreću što smo odlično startali što nas gura u prednost pred ostalima', smatra Lampard.