HULIGANI U AKCIJI

Policija spašavala igrače gumenim mecima i suzavcem

06.03.2009 u 10:27

Bionic
Reading

U glavnom gradu Kolumbije Bogoti policija je u četvrtak imala pune ruke posla. Navijači Millonariosa nezadovoljni rezultatima svoje momčadi odlučili su nezadovoljstvo rezultatima iskaliti na igračima. I u Argentini je bilo nereda. Tamo je utakmica između Godoy Cruza i San Martin-Tucumana prekinuta, jer policija nije mogla jamčiti sigurnost nogometašima

Oko 600 pristalica prvoligaša iz Bogote Millonariosa marširalo je ulicama grada i prosvjedovalo zbog lošeg početka sezone, a zatim su krenuli prema kampu kluba gdje su trenirali njihovi ljubimci. Pedesetak najratobornijih odlučilo je i šakama objasniti igračima da moraju biti bolji, ali obračun je brzom intervencijom spriječila policija.
Nakon što su ograni reda primirili huligane, navijači su predali svoj zahtjev klupskom vodstvu, a to je da u sljedećoj utakmici protiv Nacionala de Medeline moraju pobijediti.

Inače, Millonarios je nakon pet kola na 16. mjestu, a njihov suparnik na posljednjem 18.

Situacija s navijačima nije ništa bolja ni u još jednoj južnoameričkoj državi. Utakmica argentinskog nogometnog prvenstva između Godoy Cruza i San Martin-Tucumana prekinuta je u 63. minuti zbog nereda kod rezultata 1:1. Policija je uspostavila red tek pucnjevima gumenih metaka i bacanjem suzavca.

'Policija je izjavila kako nije u mogućnosti garantirati sigurnost igračima i zbog toga sam bio prisiljen prekinuti utakmicu', kazao je sudac Diego Abal.

Navijački neredi zabilježeni su i prošle godine za vrijeme utakmice ovih klubova, a tada je teže ozlijeđen jedan od navijača Godoy Cruza. Ovoga puta do incidenta je došlo kada su navijači Godoya krenuli u osvetu pokušavši prodrijeti na tribinu sa suparničkim navijačima.