ilica 37

O napadu na navijače Betisa oglasila se policija. Evo detalja

21.02.2024 u 21:17

Bionic
Reading

Hrvatska policija izvijestila je u srijedu da je "skupina mladića bez navijačkih obilježja" napala u središtu Zagreba četvoricu navijača španjolskog nogometnog kluba Betis lakše ih ozlijedivši i ukravši im ruksak

Trojica državljana Španjolske u dobi od 23, 24 i 27 godina, te državljanin Francuske star 34 godine, napadnuti su oko 1 sat u noći s utorka na srijedu u Ilici.

Nalazili su se u hodniku na ulazu u turistički smještajni objekt kada im je prišlo nekoliko nepoznatih mladića.

"Strane državljane su napali i pošpricali raspršivačem s nadražujućom tvari pri čemu su državljaninu Francuske iz ruke istrgnuli torbu. Nakon napada počinitelji su pobjegli. Stranim državljanima je pružena hitna medicinska pomoć na samom mjestu događaja te je utvrđeno da su zadobili lakše tjelesne ozljede", priopćila je zagrebačka policija.

Španjolske novine Diario de Sevilla izvijestile su da su Betisovi navijači napadnuti dok su tražili hostel u kojem su trebali odsjesti. Napadnuti mladići, čija imena nisu objavljena, rekli su tim novinama da im je hrvatska policija rekla da su ih napali Bad Blue Boysi čija se udruga nalazi blizu hostela. 

Udruga Dinamovih navijača Bad Blue Boys nalazi se u Ilici 37, blizu glavnog Trga Josipa bana Jelačića. Iz udruge nisu odgovorili na upit Hine do objave ove vijesti.

Navijači Betisa doputovali su na uzvratnu utakmicu 1/16 finala Konferencijske lige s Dinamom koja se igra u četvrtak navečer na Maksimiru.

Zagrebačka policija je tijekom srijede provela kriminalističko istraživanje u razgovoru s napadnutim mladićima pa objavila nadopunjeno priopćenje.

"Nakon kratke općenite komunikacije, tjelesno su ih napali i otuđili jednom od njih ruksak na kojem je bio obješen šal s obilježjima stranog nogometnog kluba, a drugome zastavu s obilježjima istog kluba koju je imao u rukama", priopćila je policija. 

"Daljnji sukob izbjegli su na način da su se sklonili u prostor objekta pred kojim se to dogodilo. Prema zasad utvrđenom šteta bi mogla biti više stotina eura", dodala je.

Zasad nema informacija da je itko uhićen. Policija je poručila da nastavlja istragu.