SJAJNA PREDSTAVA

Nema boljeg od hrvatskog nogometnog karnevala!

09.02.2016 u 16:46

Bionic
Reading

Davor Šuker začudo danas se nije oglašavao. Samo je on nedostajao potpunoj slici sjajno izrežirane nogometne predstave baš na fašnički dan

'Danas je fašnik, predivan je dan. Dajte nam nešto i stjerajte nas van,' mogli su braća Mamić i njihov dugogodišnji suradnik Damir Vrbanović zapjevati po kućama na Pantovčaku zamaskirani u Zorroa, Don Juana i kapetana Marka... Ili braću Daltone. Ili nešto slično.

Ipak, odlučili su se za seriju tiskovnih konferencija. Zatvorska odijela ostavili su za neku drugu prigodu, sada su slobodni ljudi. Milijuni uplaćeni za jamčevinu u ovoj fašničkoj Republici donijeli su im ne samo slobodu, već i izbor da sami po svojoj savjesti odaberu hoće li i dalje nesmetano raditi poslove koji su ih i doveli u pravničke nevolje.

Prvi je nastupio Zoran. Njegova uloga u karnevalskoj predstavi bila je nevelika. Ozlijeđeni igrači su problem, ali i poticaj da svi zajedno pružimo još više... Prvo pitanje pravnog karaktera i - bris. Prva trećina bila je gotova...

Uslijedio je iskusniji Mamić. Moralo je proći malo vremena jer dva fašnička maksimirska govornika po slovu odluke ne smiju komunicirati. Došao je i Zdravko i u pravom karnevalskom stilu podnio ostavku. Koju tek treba potvrditi Skupština. Nikada ne znate što će izglasati ti slobodni ljudi slobodnog mišljenja... Žrtva je progona, gone ga dušmani kao divlju zvijer ali on se neće dati! Više nije izvršni predsjednik, ali ostat će savjetnik koji će svojom genijalnošću i dalje osiguravati nastavak dominacije svog GNK-a. I da, naravno... Zadržat će svoje funkcije u HNS-u. Pa zašto i ne bi?


Da ne bi netko rekao da je scenografija fašničkog nogometnog karnevala u Zagrebu bila dosadna režiseri su se odlučili i za drugu lokaciju! Pravac po Sveticama, pa malo desno i uslijedio je nastavak u sjedištu HNS-a. Trećeokrivljeni, pardon treći govornik danas, Damir Vrbanović uhavtio se u klinč sa Zakonom o sportu. Neustavan je! Diskrimira na puno razina! A uostalom, HNS se spornih odredbi ionako nije dužan pridržavati... Ovaj pas ne laje zbog sebe, dobra džukela laje jer ga je briga za selo... O Mamićevim funkcijama u savezu? Hvala na pitanju, ni riječi.

Spustio se zastor i prolomio se aplauz. Bravo!!! Fenomenalno. Zoran i dalje vodi momčad u kojoj se kriju novi milijunčići, Zdravko se povlači u sjenu i dirigira iz sjedišta HNS-a, a Damir i dalje proučava članke i stavke kako bi se uz pomoć Ustavnog suda pokušao zadržati u fotelji. Gospodo, svaka čast. Bolju zabavu teško se može očekivati u Riju i Veneziji zajedno. I kada pomisliš da je pravna država odlučila pokazati zube, opet se dokaže da nema karnevala do hrvatskog karnevala! Glavni protagonisti neće otići sami. Niti će ih na to natjerati u ovoj priči savršeno nevažni Davor Šuker. Prateći zbivanja u fašničkoj Republici, možda će jadnoga dana smjeti raditi i iz zatvora. Pa zašto ne?

Kakav Rio kakvi bakrači, najjači karneval je na zagrebačkom istoku...