ONI SU UPRAVLJALI DRONOM

Šverceri iz Skopja krivci su za nerede u Beogradu!

15.10.2014 u 12:19

  • +25

Beograd: Tučnjava i neredi na utakmici Srbije i Albanije

Izvor: Reuters / Autor: Marko Đurica

Bionic
Reading

Albanski su navijači bespilotnom letjelicom u utorak izazvali gnjev na beogradskom stadionu, zbog čega je došlo do tučnjave a potom i prekida kvalifikacijske utakmice izmđeu Srbije i Albanije

I dugo se po srpskim medijima kalkuliralo tko je i na koji način upravljao leteći objekt na daljinsko upravljanje sa zastavom 'velike Albanije'. U tom se kontekstu spominjao i brat albanskog premijera Edija Rame, Olsi Rama. Međutim, njega su tijekom noći pustili te je već odavno odletio za Tiranu.

A tijekom prijepodneva bosansko-hercegovački postal radiosarajevo.ba objavio je viejst u kojoj su pronađeni krivci za cijeli incident. Riječ je o makedonskim Albancima iz Skopja, organiziranima u grupu Shvercerat (Šverceri), koja prati reprezentaciju Albanije. Oni su preuzeli odgovornost za provokaciju s dronom koji je za vrijeme utakmice Srbije i Albanije u Beogradu iznad stadiona Partizana nosio zastavu 'velike Albanije'.


Šverceri su se pod sloganom 'Djela, ne samo riječi', pohvalili kako su upravo oni izvana navodili bespilotnu letjelicu da sa zastavom leti iznad beogradskog stadiona pred kraj prvog poluvremena pred 30-ak tisuća Srba na tribinama i nekoliko milijuna pred televizorima koje je to razljutilo.