težak poraz

Srbi u šoku nakon debakla protiv Rusije, ali izbornik Piksi Stojković nije zabrinut

22.03.2024 u 11:35

Bionic
Reading

Rusija je u prijateljskom susretu u Moskvi razbila Srbiju 4:0. 'Orlovima' je presudio rani crveni karton Milana Gajića zbog čega su od 21. minute igrali s igračem manje, no navijači su bijesni zbog tog teškog poraza

Izabranici Dragana Piksija Stojkovića doživjeli su debakl u Moskvi, a sve je za njih pošlo krivo nakon isključenja Milana Gajića u 21. minuti i dosuđenog penala kojeg je u gol pretvorio Anton Mirančuk.

Do kraja susreta su Srbe dotukli Maksim Osipenko (32), Aleksej Mirančuk (55) i Ivan Sergejev (90+1) koji su zabijali za konačnih 4:0. Srbi su još dobro i prošli jer su u završnim minutama Rusi pogodili vratnicu i gredu.

Nakon susreta se oglasio srpski izbornik Dragan Piksi Stojković koji se odmah našao na žestokom udaru kritika bijesnih navijača.

'Kaznili su nas dva puta - penal i crveni karton. Mislim da bi žuti karton bio dovoljan za ovakve utakmice. Šteta što je sudac donio takvu odluku. To je uništilo utakmicu. Zbog te su odluke svi gledali samo Rusiju, nas nije bilo za vidjeti na terenu', kazao je razočarani Piksi Stojković te iskreno priznao:

'Težak je ovo rezultat, ali ako smo već i trebali izgubiti, bolje da je to večeras, jer je ovo prijateljska utakmica. Sve što smo željeli uigrati, taktičke zamisli, sve je palo u vodu već nakon 20 minuta jer je crveni karton bio ogromna prednost za Rusiju.'

  • +7
Rusija - Srbija, nogomet, prijateljska utakmica, 21.3.2024. Izvor: EPA / Autor: MAXIM SHIPENKOV

Navijači su nakon poraza lavinom kritika zasuli izbornika Stojkovića koji se još jednom pokušao opravdati...

'Nije ni važno je li na kraju 2:0, 3:0 ili 4:0. Ono čime nisam zadovoljan je to što nismo bili ravnopravni i nismo uspjeli da neke stvari koje smo spremali vidimo na djelu' rekao je Stojković i zaključio:

'Nema nikakve panike, ne bi se ništa promijenilo ni da smo pobijedili. Ovo je samo jedna trening utakmica, ali je ispalo da je dobra trening utakmica za Ruse. Idemo dalje, glavu gore i vratit ćemo se opet na ono što svi očekujemo - da igramo dobro i da pobjeđujemo.'