SUĐENJE PISTORIUSU

Opisivao kako mu je umrla na rukama; majka grcala u suzama!

09.04.2014 u 15:14

Bionic
Reading

Ove je srijede po treći put na klupu za svjedoke izašao južnoafrički paraolimpijski prvak Oscar Pistorius, kojem se sudi za ubojstvo njegove djevojke Reeve Steenkamp na Valentinovo prošle godine. Koliko je ovaj slučaj zanimljiv medijima, govori i podatak kako od prvog dana sve uživo prati američki CNN

Trećeg dana svjedočenja Pistorius je prepričao što se dogodilo kada je shvatio da je iza kupaonskih vrata, kroz koja je pucao misleći da je provalnik, bila njegova djevojka Reeva Steenkamp

'Odmah sam pozvao hitnu pomoć, vikao upomoć kako bi me čuli neki od susjeda. Kada sam pogledao prema Reevi već je bilo kasno. Umrla mi je na rukama. Umrla je prije negoli je stigla hitna pomoć i znao sam da joj nema spasa', rekao je u suzama posrnuli južnoafrički heroj, koji je potom bio suočen s pitanjem da li je imao namjeru ubiti svoju djevojku kada je ispalio četiri hica kroz kupaonska vrata.

Suđenje Pistoriusu, 9. 4. 2014.

'Nisam. Nisam želio ubiti Reevu, svoju djevojku, ni bilo koga drugog', izjavio je između ostalog Pistorius.

U suzama i vidno potresena sve je u sudnici slušala Jane Steenkamp, majka ubijene djevojke koju su tješili članovi njene najuže obitelji. Po tko zna koji puta proživljavala je svoje najteže trenutke u životu kada je ostala bez kćeri. Od prvog dana roditelji Reeve Steenkamp govore kako samo žele znati istinu. Pitanje je samo govori li Oscar Pistorius istinu.

Završetak suđenja predviđen je za svibanj, a ukoliko bude proglašen krivim, Pistoriusa čeka između 25 godina zatvora i doživotne kazne.

Kako je izgledalo suđenje i što je sve rekao Oscar, možete vidjeti u video prilogu.

Oscar Pistorius - dolazak u sudnicu