CIBONINIH MINUS 10

Giriček s Turcima uspješan u Draženovu domu

12.02.2009 u 20:20

Bionic
Reading

Cibona je tek potkraj utakmice popustila i turskom Fenerbahčeu prepustila bodove u Draženovu domu. Nažalost, nakon tog domaćeg poraza od 55:65, 'vukovi' su gotovo izgubili šansu za plasman u četvrtfinale Eurolige

Fenerbahče s našim Gordanom Giričekom pobijedio je Cibonu u Domu Dražena Petrovića sa 65:55, i to ponajviše upravo zbog vrlo dobre igre našeg bivšeg reprezentativca koji je u drugom dijelu pogodio gotovo sve što je uputio prema košu 'vukova'. Nažalost, nakon poraza od Turaka, hrvatski prvak je u gotovo bezizlaznoj situaciji i plasman u četvrtfinale najvjerojatnije će ove sezone za momčad Velimira Perasovića ostati pusta želja.

Prvo poluvrijeme bio je kvalitativno relativno loše. Malo koševa bilo je rezultat loših napada, ne toliko dobrih obrana, a u drugom dijelu Cibona je popustila u obrani, na suprotnoj strani se, uz već spomenutog Giričeka, razigrao i Mirsad Turkcan i tri minute prije kraja Fenerbahče je napravio seriju od 9:0, što je bilo nedostižno za 'vukove'.

Turkcan je za goste zabio 20 koševa i 13 puta uspješno skočio, Giriček je dodao 12 koševa, a Marques Green 10. U redovima Cibone najbolji strijelac bili su Alan Anderson i nikša Prkačin s po 12 koševa, Earl Calloeay dodao je 11, a Vedran Vukušić 10. Davor Kus još je uvijek u očajnoj formi i u 24 odigrane minute ostao je bez postignutog koša, uz šut 0:3.