KONFERENCIJSKA LIGA

Pogledajte kako je Livaković obranio dva penala, ali Fener je ipak ispao!

19.04.2024 u 09:10

Bionic
Reading

U polufinalu ovosezonske nogometne Konferencijske lige će igrati Fiorentina protiv belgijskog Club Bruggea te Aston Villa protiv grčkog Olympiakosa

U polufinalu tako neće nastupiti hrvatski reprezentativni vratari, Dominik Livaković s Fenerbahceom te Dominik Kotatski s PAOK-om.

Fenerbahče i Olympiakos su nakon 210 minuta odigrali 3:3 pa je uzvrat u Istanbulu odlučen izvođenjem jedanaesteraca. Opet je Livaković bio raspoložen te je obranio dva udarca s bijele točke, ali je na drugoj strani još nadahnutiji bio vratar Olympiakosa Tzolakis koji je zaustavio tri udarca suparničkih igrača čime je grčki sastav prošao dalje s ukupnih 6:5.

Jedini pogodak tijekom 120 minuta igre postigao je Kahveci u 11. minuti kada je lijevog nogom precizno naciljao suparničku mrežu. Time je domaćin anulirao prednost Olympiakosa od 3:2 iz prve utakmice te su mreže potom mirovale sve do izvođenja jedanaesteraca.

Hrvatski vratar Dominik Livaković dobro je čuvao domaća vrata i tijekom susreta s nekoliko vrlo dobrih reakcija, a u prvom produžetku Livakovića i njegovu momčad spasila je i vratnica.

CONFERENCE LEAGUE (1/4 finale, revanš): Fiorentina - Olympiacos 1:0, penalima (2:3) / 18.04.2024. Izvor: Društvene mreže / Autor: Arena Sport TV

Ranije tijekom četvrtka Aston Villa je nakon jedanaesteraca bila bolja od Lillea. Aston Villa je u prvom susretu pred svojim navijačima pobijedila Lille 2:1, a isti je rezultat bio nakon 120 minuta igre na francuskom tlu. Odluka je tako pala u izvođenju jedanaesteraca gdje su gosti s 4:3 bili bolji.

Junak pobjede Aston Ville bio je argentinski vratar Emiliano Martinez koji je obranio dva udarca suparničkim igračima te je podsjetio na dane s posljednjeg Svjetskog prvenstva kada je na sličan način razveseljavao argentinske navijače na putu prema svjetskom tronu.

Lille je odlično otvorio utakmicu, a brojni napadi brzo su donijeli i prvi pogodak. Nakon odlične akcije u 15. minuti, sjajne asistencije Gudmundssona, jednako takav pogodak dao je turski reprezentativac Yazici. Francuska momčad je dominirala tijekom prvih 30-ak minuta kada je mogla i povećati prednost, dok su se gosti iz Birminghama razbudili tek u završnici prvog dijela. Dvije šanse propustila je Aston Villa i time otišla na odmor s golom minusa.

U nastavku se igralo otvoreno, s tim da je Lille ipak djelovao opasnije, a do drugog pogotka je stigao u 68. minuti. Nakon kornera najviše je skočio Benjamin Andre te glavom pogodio za 2:0. Do kraja je Aston Villa pokušala zabiti pogodak vrijedan produžetaka i uspjela je u tome u 87. minuti. Ubačenu loptu je uhvatio domaći vratar Chavalier, ali ju je, padajući preko svog suigrača, ispustio. Ona se odbila do vrha šesnaesterca, a do nje je prvi došao Cash i gromovito je pospremio u mrežu. U produžecima su do pobjede mogli i jedni i drugi, ali na kraju su o svemu odlučivali jedanaesterci gdje je s 4:3 bolja bila Aston Villa uz junaka vratara Martineza.

CONFERENCE LEAGUE (1/4 finale, revanš): Lille - Aston Villa 2:1, penalima (3:5) / 18.04.2024. Izvor: Društvene mreže / Autor: Arena Sport TV

Club Brugge je uz dvije pobjede protiv PAOK-a izborio polufinale protiv Fiorentine. Nakon 1:0 na domaćem terenu belgijska momčad je slavila u Solunu s 2:0, protiv kluba koji je u osmini finala bio bolji od zagrebačkog Dinama.

Junak Club Bruggea u uzvratu bio je španjolski igrač Ferran Jutgla koji je postigao pogotke u 33. i 45. minuti za 2:0 gostiju. Kroz cijelu utakmicu vrata PAOK-a čuvao je hrvatski reprezentativac Dominik Kotarski.

Nakon 180 minuta nije bilo golova u nadmetanju Fiorentine i češke Viktorije. Utakmica u Plzenu je završila 0:0 kao i uzvrat u Firenci, s tim da su Talijani u uzvratu od 67. minute imali igrača više nakon što je pocrvenio Brazilac Cadu.

Fiorentina je igrača više naplatila u 92. minuti kada je Argentinac Nico Gonzalez u gužvi gostujućeg šesnaesterca pronašao put do mreže za 1:0, dok je slavlje domaćina potvrđeno u 108. kada je Biraghi golom za 2:0 zaključio kontranapad Fiorentine.