CIBONA PRED PONOROM

KK Zadar na korak od osvajanja naslova

01.06.2010 u 19:55

Bionic
Reading

Zadrani su potvrdili 'break' iz Zagreba i pred svojim navijačima došli do prednosti od 2:0 u finalnoj seriji košarkaškog prvenstva Hrvatske. Nakon pobjede 77:72 za naslov im treba još jedna pobjeda u iduća tri susreta

Zadrani su krenuli očekivano euforično, ali razlog njihove prednosti od 14 koševa na poluvremenu bilo je upravo očajno šutersko izdanje cibosa u tom razdoblju. Tricu su gađali 1/14, za dva također ispod 50 posto i Tornado je mogao uživati u rezultatskoj rapsodiji. Gordon je na veliki odmor otišao s nula koševa i tri osobne greške.

Ipak, Perasovićevu Cibonu nije lako slomiti, moglo se i pretpostaviti da će odgovor doći. U prvom poluvremenu iznad vode su se držali mirnom rukom s penala, ali u nastavku je eksplodirao Gordon i ubacio 25 koševa, a kolega iz udarnog tandema Marko Tomas pratio je sa 23. Tijekom treće dionice prepolovili su prednost Zadrana, a sjajna napadačka rješenja već su im sredinom zadnje dionice donijela prvo vodstvo na susretu. Dosegnuli su i plus četiri, ali kod 69:71 Stipčević povezuje šest koševa i slama najvećeg rivala. Junak domaćih Stipčević zabio je 15, a najefikasniji Zadranin sa 22 koša bio je Tomislav Ružić.

Zadrani su došli u Rim, preostaje im još susret s papom, odnosno podizanje pehara. Prvu priliku imat će u subotu u 18 sati u Zagrebu, a najrealnija opcija za sretan epilog čeka ih u četvrtoj utakmici u utorak na domaćem parketu.