HRVATSKE (NE)PRILIKE

Za koga će navijati usamljeni dinamovac Bandić?

16.02.2012 u 18:46

Bionic
Reading

Finale Kupa Krešimira Ćosića ni ovaj put, u malenoj dvorani Trnsko, neće proći bez potpisa političara

Uoči završnice Kupa Krešimira Ćosića, koja se na iznenađenje mnogih zaljubljenika u košarku održava u malenoj sportskoj dvorani u Trnskom, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u svom je stilu kazao:

'Mnogima je već pun kufer Cibone, Zadra, Zagreba i Cedevite pa bi bilo najbolje kada bi ovaj put Split iznenadio.'

No Bandić – koji je Trnsko posjetio odjeven u trenirku GNK Dinamo, čime je dao do znanja za koga navija - pokazao se kao loš prognozer jer je Cedevita s lakoćom dobila oslabljeni Split 102:74.

Čak je i nekim izjavama okrznuo Cedevitu ('Privatnom klubu smo u centru grada dali dvoranu, dvojku Sportskog doma. Pa gdje to još ima?') koja će u četvrtak u finalu u 20 sati igrati protiv domaćina Zagreba jer su ga kritizirali kako nisu dobili novčanu pomoć kao spomenuti Zagreb te Cibona.

S obzirom da je poznato kako je Bandić veliki navijač Cibone i Dinama, zanimljivo će biti vidjeti hoće li na finale doći odjeven kao i na polufinale: u trenirku Dinama, ili pak u odijelo, kao što i priliči gradonačelniku metropole.
Ipak, budući da se odlukom HKS-a utakmica igra u malenoj i neuglednoj sportskoj dvorani s koševima spuštenim sa stropa, koji su prava rijetkost u svijetu, Bandić i trenirka su u biti bili baš simpatičan prizor.

Jedino se može primijetiti kako oko Bandića više ne sjede razni savjetnici, osiguranje i 'veliki' prijatelji. U Trnskom je uz njega sjedio jedino predsjednik posrnulog KK Zagreba Davor Jelavić, kluba koji su polako počeli napuštati glavni igrači. Pitanje je samo tko je sljedeći.