MRAVI DOČEKUJU ZADRANE

Kapetan Kasun: Sportskom tučnjavom do finala

15.02.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Zagreb i treći puta u posljednjih pet sezona organizira završni turnir Kupa Krešimira Ćosića, a izostanak Krune Simona u kapetana domaćih pretvorio je 215 cm visokog centra Marija Kasuna

Dominantni Vinkovčanin je u velikoj formi. U novoj godini drži visok prosjek iznad 20 koševa i 10 skokova po utakmici te čeka turnir na kojemu je lani proglašen najkorisnijim igračem (MVP).

'Niti na sekundu ne smijemo podcijeniti Zadar,' upozorava 31-godišnji Kasun.

'Agresivna su momčad i trebat ćemo se s njima 'potući' na parketu ako želimo pobjedu. Uopće se ne zamaram finalom i eventualnim ogledom s Cedevitom, fokus mora ostati isključivo na Zadru.'

Polufinalne utakmice:

Srijeda, 15.02.2012.,

KK Split – KK Cedevita, 17,15 sati

KK Zagreb CO – KK Zadar, 19.30 sati

Njegov trener Vladimir Androić ne može računati na ozlijeđenog kapetana Krunu Simona te playmakera Vedrana Morovića, a nakon kraće bolesti se vraća Damir Mulaomerović. Ipak, Zagreb hvata sedmi finale kupa u nizu i Androić ne može sakriti ambicije.

'Samom kandidaturom za domaćine smo pokazali da želimo novi trofej. Neki porazi su nas mentalno bacili unazad, ali dizanje pokala bi nas rasteretilo za cijeli ostatak sezone. Neće biti lako, to je valjda jasno, već u polufinalu čeka protivnik koji zaslužuje puni respekt,' kaže Androić.

'Mravi' će, ukoliko osiguraju svoj sedmi finale, igrati u četvrtak u 20 sati.