FINALE PROTIV ZADRA

Zagreb preko Cibone do finala kupa

09.02.2011 u 22:12

Bionic
Reading

Košarkaši Zagreba su pobjedom nad gradskim rivalom Cibonom 93:86 (55:37) izborili finale košarkaškog kupa Krešimir Ćosić gdje će se u četvrtak za naslov obračunati sa Zadrom

Zagrebaši su sjajno otvorili utakmicu i pri kraju druge četvrtine imali su 20 koševa prednosti. Činilo se da su cibosi nemoćni, ali momčad hrvatskog prvaka je uporno nagrizala prednost Zagreba i tri minute prije kraja serijom Bogdanovića došla na zaostatak od samo četiri koša.

Ipak, uslijedila je trica Renfroea i dvoboj je ipak otišao prema mirnoj završnici i pobjedi Zagreba, u čijim je redovima Simon zabio 22 koša (uz po šest skokova i dodavanja), Žorić je upisao 21 koš i 14 skokova, a Heytvelt 17. Kod Cibone je Bogdanović zabio 21, Vrbanc 16, a Zubčić 15 koševa.

Bit će ovo treći finale kupa između Zagreba i Zadra, a dosadašnja dva ogleda otišla su na stranu Zadrana. Ipak, situacija je ovih dana bitno drugačija jer je Zadar senzacionalno izbacio Cedevitu igrajući samo s petoricom igrača i pitanje je koliko je snage ostalo u zadarskim herojima. Finale je na rasporedu u četvrtak u 19 sati.