UMJESTO SLAVLJA

Lino Červar salvom psovki na novinare

29.01.2010 u 10:48

Bionic
Reading

Visoko uzdignuta šaka i psovke, tako je izbornik Lino Červar na svoj osobiti način podijelio pobjedu nad Danskom s novinarima. Za one koje zanima - 23 sekunde videa

Hrvatska je u veličanstvenom okružju i veličanstvenom igrom stigla do polufinala Europskog rukometnog prvenstva. Za razliku od ranijih utakmica, pogotovo s ranijih natjecanja, odlučujući susret za ulazak u polufinale bio je kristalno čist kad je u pitanju pobjednik, pa je euforija koja je zahvatila i momčad i navijače savršeno logična.

Upravo zato, zbog veličanstvenosti cijele priče, možda se ni ne treba osvrtati na performans Line Červara koji je u posljednjim sekundama utakmice priredio novinarima. Sočne psovke i visoko uzdignuta šaka, poput pravog revolucionara - tako se Červar naizgled slučajno pred TV kamerama obratio ljudima koji prenose događaje iz Austrije.

Ne, nije nam namjera lamentirati o tome, niti procjenjivati ima li razloga za psovke ili ne, tko je u pravu, a tko nije i postoji li uopće nekakav (virtualni) sukob na relaciji izvjestitelja i hrvatskog rukometnog izbornika. O svemu tome neka svoj sud donesu navijači. Uostalom, zbog njih se igra rukomet, zbog njih postoje i mediji.