JAKIROVIĆ IMA PODRŠKU

Zajec ispunio obećano; Manenica novi član uprave, Marko Marić v.d. sportskog direktora

18.03.2024 u 21:40

Bionic
Reading

U ponedjeljak je održan sastanak Dinamovog Izvršnog odbora, a novi predsjednik može se pohvaliti prvim konkretnim potezima

Naime, kako pišu 24 sata, Zvonimir Manenica novi je član uprave Dinama, dok je Marko Marić imenovan za vršitelja dužnosti sportskog direktora.

Izvršni odbor trajao je puno duže od očekivano. Odnsno najavljivano je bilo d aće kroz sat vremena sastanak biti gotov, ali rastegao se na preko tri sata. Na njemu su formirana i tri nova klupska odbora. Jedan za organizacijska i financijska pitanja, drugi za izgradnju stadiona, a treći za članstvo u klubu.

I to su najvažnije odluke prve sjednice IO-a u novom sazivu na kojoj se okupilo svih 13 članova.

Manenica se u upravi kluba pridružuje Vlatki Peras, Danijelu Tomačiću i Darku Podnaru, ali s jednom velikom razlikom! Bez njegovog glasa ili potpisa odluke drugih članova uprave ne vrijede!

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Time su praktički ograničeni članovi dosadašnje uprave (Peras, Tomačić i Podnar), dodatno marginalizirani u klupskoj hijerarhiji. Dosadašnja trojka tako bez potpisa Manenice ne mogu donijeti niti jednu važnu odluku.

Marko Marić postao je vršitelj dužnosti sportskog direktora. Zajec je sa svojim ljudima odlučio da Dinamo mora odmah imati čovjeka zaduženog za sportska pitanja u klubu i tu je pronađeno privremeno rješenje. Marić je do sada u Maksimiru imao funkciju voditelja programa razvoja mlađih uzrasta. I Marić će po novoj hijerarhiji vlasti izravno odgovarati Zajecu.

Također, važno je istaknuti kako je Izvršni odbor suglasan u daljnoj podršci treneru Sergeju Jakiroviću koji se više neće morati baviti poslom sportskog direktora.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.