imaju dobar razlog

Brazilci bijesni nakon remija sa Španjolskom i kažu da 'takve utakmice' neće igrati

27.03.2024 u 14:29

Bionic
Reading

Sjajnu utakmicu odigrali su u Madridu Španjolska i Brazil. Nakon 90 minuta završilo je 3:3, ali ipak se vuku repovi i to zbog suđenja

Čak šest golova i nekoliko majstorija kakve se rijetko viđaju pružila je prijateljska utakmica između Španjolske i Brazila.

No, nakon utakmice tenzije su bile takve kao da su igrali finale ozbiljnog turniru ili čak nokaut utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Golove možete vidjeti OVDJE.

>> Pogledajte majstoriju Danija Olma, nakon 'tunela' Brazilcima se još vrti u glavi

Utakmica je bila prepuna rasprava sa sucem, međusobnog odguravanja te poprilično oštrih startova.

No, posebna priča su neke sporne situacije i propusti portugalskog suca Nobrea koji je 'krivac' jer je u nekim trenucima zaiskrilo između igrača.

Naime, dosuđena su čak tri penala uz dodatak kako je posljednji sviran u sudačkoj nadoknadi kad se činilo kako će Španjolska slavili 3:2.

Tako se Brazil spasio poraza, ali su ipak imali što za reći nakon dva penala za Španjolsku koja je Rodri pretvorio u golove za 1:0 i 3:2.

Po mišljenju mnogi u najmanju su ruku bili sporni…

Zbog svega se oglasio i Ednaldo Rodrigues, predsjednik Nogometnog saveza Brazila.

'CBF će obavijestiti Fifu da je ne samo na službenim utakmicama brazilskog tima, nego i na onim prijateljskim, obavezno korištenje VAR tehnologije. Nogomet ja jako napredovao u Europi i ovakve stvari su nedopustive u tako važnoj utakmici', poručio je Rodrigues.

Očekivano, s time se slažu i brazilski izbornik, ali i svi igrači. Ovo je očito bila utakmica u kojoj su zaključili kako je 'Brazil zemlja koja najviše koristi VAR tehnologiju na svijetu' i poslali su jasnu poruku Fifi kako više neće igrati utakmice u kojima im to nije omogućeno.

Najbolje je sve opisao igrač engleskog Fulhama Andreas Pereira:

'Da je korišten VAR niti jedan od njihova dva penala ne bi bio dosuđen! U ovakvim utakmicama morate imati video-tehnologiju. Suci su ionako navikli na to, tako da im je bez VAR-a sigurno teže suditi', kazao je Pereira.