KRAJ NADANJA

Tužna objava jednog od najboljih golmana svijeta

19.12.2023 u 19:39

Bionic
Reading

Belgijski 31-godišnji reprezentativni vratar Thibaut Courtois objavio je u utorak da neće sudjelovati na nogometnom Euru 2024., četiri mjeseca nakon što mu je na treningu puknuo prednji križni ligament lijevog koljena

"Zbog ove ozljede za mene neće biti Europskog prvenstva", rekao je Courtois za belgijski mrežni portal Sporza.

"Ako ću imati sreće, bit ću sposoban odigrati jednu utakmicu u svibnju. No, to nije dovoljno da bih bio sto posto spreman za veliki turnir", analizirao je vratar Real Madrida.

Europsko prvenstvo je na rasporedu od 14. lipnja do 14. srpnja sljedeće godine.

Belgija je trenutno četvrta na Fifinoj ljestvici i nalazi se u krugu favorita za osvajanje naslova. Momčad koju vodi talijansko-njemački trener Domenico Tedesco igrat će u skupini E sa Slovačkom, Rumunjskom i pobjednikom doigravanja reprezentacija iz B razreda Lige nacija, u kojem su polufinalni parovi Izrael - Island te Bosna i Hercegovina - Ukrajina.

Prije nego što je u kolovozu doživio tešku ozljedu, Courtois je u lipnju došao u sukob s izbornikom Tedescom, odbivši igrati kvalifikacijsku utakmicu u Estoniji, jer se nije složio s odlukom da kapetansku vrpcu dobije Romelu Lukaku. No, Courtois se poslije incidenta ispričao suigračima i navijačima zbog svoje "nepromišljene odluke".

"Nemam ništa protiv da problem riješimo kao odrasli ljudi. Ja sam ostavio otvorena vrata", izjavio je Courtois te dodao:

"Znam da se ove sezone moram fokusirati na Real Madrid. Europsko prvenstvo nije dio planova za savršen povratak."