fešta za 'barakude'

Tisuće navijača u Splitu i Dubrovniku dočekalo zlatne vaterpoliste

19.02.2024 u 18:39

Bionic
Reading

Više tisuća navijača u Splitu i Dubrovniku dočekalo je u ponedjeljak hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju koja je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojila zlatnu medalju

Za razliku od Zagreba gdje vaterpolistima nije organiziran doček na glavnom trgu, zlatnim 'barakudama je prava fešta priređena u Splitu i Dubrovniku.

Splitsku Rivu i dubrovački Stradun ispunile su tisuće navijača koji su hrvatskim vaterpolistima priredili nezaboravnu atmosferu zahvalivši im se na dva nezaboravna mjeseca okrunjena zlatnom medaljom na svjetskom, te srebrnom medaljom na europskom prvenstvu.

Uz pjesmu Colonie, Svijet voli pobjednike na splitsku pozornicu su stizali jedan po jedan vaterpolist, dok je Splićanin Jerko Marinić Kragić u ruci imao baklju. Zahvalio se svima na potpori i rekao da mu je "srce puno ko kuća", a zatim je poveo pjesmu pred dobro popunjenom Rivom tako da su s njim i Barakudama građani pjevali u glas "Samo jednu želju imam".

  • +32
Split: Doček zlatnih vaterpolista 19.2.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

"Ovo je za mene san. Prije sam ja dočekivao ovdje na Rivi, "Vatrene", pa Hajduk kad je uzeo Kup, a sada mene čekaju, to je zaista poseban osjećaj. Nadam se da ćemo opet slaviti u Splitu, i nakon Olimpijskih igara i nakon prvenstva," kazao je Marinić Kragić.

​Uz Marinić​a Kragić​a na pozornici su još bili i Mate ​Anić, Zvonimir Butić, ​Rino Burić, ​Ante Vukičević i ​Luka Bukić​. ​S njima je bio i predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza Mladen Drnasin​, članov​i stožera Jure Marelj​a i Renc​o Posinković, članov​i stručnog savjeta, upravnog odbora i nadzornog odbora HVS-a, liječnik Dink​o Pivalic​a i LEN direktor Renat​o Živković.

Doček vaterpolista Split 19.2.2024. Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza Mladen Drnasin se zahvalio svima jer su, kazao je, pokazali da cijene vaterpolo i rezultate. Splitski gradonačelnik Ivica Puljak je izjavio da su vaterpolisti pokazali da je Split najsportskiji grad na svijetu.

Zagrijavanje na Rivi je počelo u 16 sati​, a nastavilo se glazbenim programom.

Doček vaterpolista Split 19.2.2024. 2 Izvor: Cropix / Autor: Cropix Jakov Prkić, Božidar Vukičević / CROPIX

Vaterpolisti su s navijačima slavili i u Dubrovniku. Dubrovački vaterpolisti Marko Bijač, Loren Fatović, Marko Žuvela i Filip Kržić stigli su na Stradun oko 16.30, a dočekala ih je pjesma navijača te lijepa bakljada.

"Predivno, ovo je nešto neopisivo. Na ovakvim dočecima vidite da se sav rad i trud isplate, ovo ćemo pamtiti cijeli život. Hvala svima, oduševljeni smo," kazao je Fatović.

Doček vaterpolista Dubrovnik 19.2.2024. Izvor: Cropix / Autor: Cropix Tonći Plazibat / CROPIX

"Tek sada ćemo postati svjesni što smo uspjeli napraviti, osvojiti svjetsko zlato i srebro na europskom prvenstvu. Ovo je čudesan uspjeh za cijeli sport," dodao je.

  • +10
Dubrovnik: Doček zlatnih vaterpolista 19.2.2024. Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat