(NE)USPJEH PRVAKA

Šime Vrsaljko ovom izjavom rastužio je navijače Hajduka: Sanjao sam...

23.03.2024 u 16:03

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezenetativac, 32-godišnji Šime Vrsaljko, koji je posljednji profesionalni ugovor imao s grčkim Olympiacosom, i to do 2025. godine, ipak se ranije povukao u 'igračku mirovinu'. Sada je bio gost emisije (Ne)uspjeh prvaka voditelja Mirze Džombe

Prošao je sve mlade selekcije Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije (u dresu Vatrenih odigrao je 52 utakmice), a sa zagrebačkim Dinamom osvojio je četiri naslova prvaka države.

Kruna njegove karijere je 2018. godina, kada je, osim srebra sa reprezentacijom na SP-u u Rusiji, osvojio i Europsku ligu s Atletico Madridom. S Atleticom je bio i prvak Španjolske 2021. godine. Kraj svoje igračke karijere objavio je u kolovozu 2022. godine, nakon višegodišnje borbe sa teškom ozljedom koljena.

Najzanimljivije, najemotivnije, ali i najpotresnije detalje iz svoje karijere podijelio je u razgovoru s Mirzom Džombom, a epizoda je emitirana u ponedjeljak, samo na Arena Sport 1 kanalima u cijeloj regiji.

Evo dijela u kojem Vrsaljko govori o svojoj dječačkoj želji.

'Prilikom boravka u NK Zadar sa svojih 13 godina na dva turnira sam kao gost nastupao s Hajdukom. Išao sam kao desno krilo. Na turniru, mislim Darko Mateša na igralištu Dragovoljca, bio sam najbolji igrač. Nakon toga smo išli u Osijek. Tamo smo isto osvojili prvo mjesto. Tada sam sebe vidio kao novog igrača Hajduka. Tada je za mene bilo nešto posebno obući taj dres, slušati hajdučke navijačke pjesme u busu kada se ide na utakmice. Međutim, tada dolazi do jednog zaokreta. Da vam sada pričam o imenima i ne sjećam se, ali prva informacija koja je išla prema meni od strane mog oca bila je: ‘Sine, nema ništa od Hajduka', rekao je Vrsaljko pa dodao:

'Bio sam na dva turnira Hajdukom. Tata i ja smo spremili stvari, ujutro dolazimo, idem na stadion i postajem igrač Hajduka. Međutim, tu večer je Hajduk igrao neku europsku utakmicu. Sjećam se da mi je tada otac rekao da nema ništa od Hajduka. U tom trenutku otac mi je davao informacije koliko je smatrao da sam ja u tom trenutku kadar prihvatiti', dodao je bivši Vatreni, zbog čega bi navijači Hajduka mogli biti tužni i razočarani.

No, sve ono što nije ostvario u Hajduku, nadomjestio je u Dinamu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Arenasport