LEN EURO KUP

Vaterpolisti Primorja i Juga pobjedama u gostima izborili četvrtfinale

23.03.2024 u 22:13

Bionic
Reading

Vaterpolisti riječkog Primorja EB plasirali su se u četvrtfinale LEN Euro kupa pobijedivši Dinamo Tbilisi sa 20:15 (6:4, 3:3, 6:3, 5:5) u uzvratnoj utakmici osmine finala odigranoj u subotu u glavnom gradu Gruzije.

Riječani su u prvoj utakmici, odigranoj prije 15 dana na bazenu Kantrida, pobijedili s minimalnih 8:7.

U napadački efikasnoj utakmici momčad Igora Hinića je samo jednom bila u rezultatskom zaostatku, pri vodstvu domaće momčadi 3:2 u prvoj četvrtini.

Riječani su s dva gola u zadnjih 40 sekundi prve četvrtine prvi put na dvoboju došli do dva pogotka prednosti i više nisu dopustili Dinamu da se približi.

Štoviše, u trećoj četvrtini su tu prednost povećali na pet golova razlike (15:10), a do najveće prednosti su došli u 27. minuti, kad je bilo +7 (18:11) za Primorje.

Strijelce riječke momčadi predvodio je Nizozemac Kas Te Riele s pet pogodaka, a po četiri su postigli Tin Brubnjak i Darko Brguljan.

Za Dinamo su po triput mrežu zatresli Besarion Ahvlediani, Veljko Tankosić i Stefan Pješivac.

Nešto kasnije, dog su uspjeha stigli i vaterpolisti Juga.

Jugaši su u Budimpešti domaći Vasas sa 9:8 (4:1, 2:2, 1:3, 2:2) u uzvratnoj utakmici osmine finala LEN Euro kupa, što im je donijelo plasman u četvrtfinalu, u kojem će Hrvatsku predstavljati i riječko Primorje EB.

Dubrovčani su prije 15 dana slavili s golom razlike (12:11) i u prvoj utakmici odigranoj u Gružu.

Momčad Vjekoslava Kobešćaka odlično je otvorila utakmicu u Budimpešti, gdje je Jug nakon vodećeg pogotka Vasasa nanizao pet pogodaka i stvorio prednost koju mađarska momčad nije uspjela dostići.

Istina, Vasas je na kraju treće četvrtine zaostajao samo za jedan gol (6-7), ali dubrovački vaterpolisti nisu dopustili domaćinu da dođe do izjednačenja.

Nakon što je Filip Kržić u petoj minuti zadnje četvrtine pogodio s igračem više za 9:7, pobjeda Juga više nije došla u pitanje, a Mađari su tek u zadnjoj sekundi uspjeli ublažiti poraz.

Franko Lazić je s tri pogotka predvodio strijelce Juga, a još šestorica igrača su postigli po jedan gol. Za Vasas su dvaput strijelci bili Nikola Dedović i Akos Marton Konarik.