elita u madridu

Modrić je glavna tema u Španjolskoj; doznaje se sve o njegovoj velikoj investiciji

22.12.2023 u 11:29

Bionic
Reading

Luka Modrić odlučio se na zanimljivi investiciju u Madridu, gradu u kojem navodno panira živjeti nakon završetka igračke karijere

Naime, kako pišu španjolski mediji 38-godišnji hrvatski kapetan Luka Modrić – koji od 2012. igra za Real Madrid -postao je jedan od glavnih investitora 'Las Tablas Paddle Cluba', koji se nalazi u sjevernom dijelu Madrida.

>> Ljutiti Luka Modrić odbio pružiti ruku Carlu Ancelottiju; od njega ovo nije očekivao

Padel je sport s reketom koji kombinira elemente tenisa, skvoša i badmintona i koji je posljednjih godina u Španjolskoj jako popularan. Izgrađen je i velik dio terena, a može se igrati na otvorenom, ali i u zatvorenom.

Inače, ovu igru izmislio je Enrique Corcuera iz Meksika, a prvi padel klub osnovan je u Marbelli 1974. godine, na jugu Španjolske. I tad kreće njegovo širenje po cijeloj zemlji te ubrzo po ostatku Europe te naravno i i Sjedinjenih Američkim Država.

Prema posljednjim istraživanjima širom svijeta padel aktivno igra više od 10 milijuna ljudi.

Poznato je kako je padel vrlo popularan među nogometašima kako bi održavali formu, a u Hrvatskoj je taj sport jako zavolio nogometaš Dinama Arijan Ademi. Razlog je bila suspenzija zbog kazne za doping koju je odrađivao, a zahvaljujući padelu održavao je formu i ojačao mišićnu muskulaturu te tetive.

Eto, očito je i Modrić toliko zavolio taj sport da je odlučio investirati novac, a nema sumnje kako je toliko zavolio Madrid da možda tamo nastavi živjeti neko vrijeme nakon kraja karijere.

Ono što je još zna o 'Las Tablas Paddle Clubu' jest kako ukupno imaju 14 terena (deset na zatvorenom i četiri vanjska), a naravno uz klub je smješten restoran, bar te privatni parking.

Uostalom, nije tajna da ovaj sport većinom igra španjolska elita jer je idealan za izbacivanje stresa nakon napornog dana na poslu.

No, doznaje se kako je Modrić odlučio uložiti poprilično veliku svotu u padel klub kako bi postao još moderniji i ekskluzivniji. Nema sumnje kako je savjetnika i partnera za ovu investiciju imao u svojoj supruzi Vanji, a svi koji ih poznaju uvjereni su kako je ovo pun pogodak.

No, prije se pisalo kako Luka Modrić prema navodima španjolskih medija ima godišnju plaću od 9,5 milijuna eura neto uz dodatak kako je njegova bruto plaća oko 19,5 milijuna eura, ali taj iznos se gotovo prepolovljuje zbog velikih poreza Španjolskoj.

-