AMERIČKI TRIALSI

Ludo brzi Tyson Gay 'bacio rukavicu' Usainu Boltu

22.06.2013 u 09:45

Bionic
Reading

U noći s petka na subotu održani su američki atletski trialsi na kojima je ostvareno najbrže vrijeme 2013. godine u utrci na 100 metara...

Iznenađujuće, rekord nije postavio Justin Gatlin, čovjek koji je pobijedio Usaina Bolta na mitingu Dijamantne lige u Rimu ranije ovog mjeseca, već gotovo 'otpisani' Tyson Gay.

Usain Bolt slavio je su u utrci na 100 metara na nacionalnom prvenstvu u Kingstonu (9.94) te izborio mjesto u momčadi za Svjetsko prvenstvo u Moskvi. Njegov trening partner Kemar Bailey-Cole bio je drugi s vremenom 9.98, dok je treći bio Nickel Ashmeade s 9.99. Oni također odlaze na završnicu, ali ne i Asafa Powell koji je ostvario tek peto vrijeme finala.

Po prvi put nakon dugo dugo godina Gay je u potpunosti spreman, odnosno ne muči ga nijedna ozljeda. Takvo stanje rezultiralo je vremenom 9.75, što je poravnanje 10. najbržeg vremena na 100 metara svih vremena.Gatlin je utrku završio kao drugi s vremenom 9.89, no obojica su u Des Moinesu u Iowi osigurali nastup na Svjetskom prvenstvu u Moskvi od 10. do 18. kolovoza.

'Prošlo je pet godina otkako sam bio prvak SAD-a. Osjećaj je sjajan', rekao je svjetski prvak iz 2007. godine.

Uz Gaya i Gatlina mjesto u reprezentaciji na 100 metara ostvario je i Charles Silmon, koji je u 'fotofinišu' slavio ispred Mikea Rodgersa za minimalne dvije tisućinke sekunde!

Spomenimo i da je u konkurenciji atletičarki pobjedu uvjerljivo odnijela English Gardner s najboljim vremenom godine - 10.85.