Vikend Vatrenih by psk

Ivica Olić otvoreno progovorio o problemima Vatrenih te hoće li Dalić pozvati još novih igrača

14.11.2023 u 22:11

Bionic
Reading

Gost emisije 'Vikend Vatrenih by PSK' MAXSport televizije i voditeljice Valentine Miletić bio je pomoćni trener hrvatske nogometne reprezentacije Ivica Olić

Ivica Olić - jedan od pomoćnika izbornika Zlatka Dalića - u emisiji 'Vikend Vatrenih' za MAXSport televiziju osvrnuo se na delikatnu situaciju u kojoj se našla reprezentacija uoči posljednje dvije utakmice kvalifikacija za plasman na EURO 2024. godine, progovorio je o problemima koji brinu izbornika Dalića i stožer te najavio nadolazeće susrete - gostovanje u Latviji (subota, 18. studenog, 18 sati) i domaći sraz s Armenijom (utorak, 21. studenog, 20.45 sati, Maksimir).

'Opet imamo određenih problema, jedan, dva, možda čak i tri igrača s aktualnog popisa su još uvijek upitni za ove utakmice. Još se uvijek ne zna hoće li moći zaigrati... Možemo očekivati da ovaj popis nije konačan, da će se priključiti još dva ili više novih igrača', otkrio je Ivica Olić.

Prošli su ciklus obilježila dva neočekivana poraza (Turska, Wales). Koliko je sve to utjecalo na atmosferu u reprezentaciji?

'Nakon dobrog niza i pobjeda u kvalifikacijama bili su u nekoj komfornoj zoni. I onda su došla ta dva poraza... U te dvije utakmice, bez obzira velike nedostatke, na brojne ozljede i igrače na koje nismo mogli računati, smo se nadali pozitivnom rezultatu i da ćemo na kraju ovaj 11. mjesec imati lakšu situaciju i da će ove dvije utakmice za kraj biti više onako, 'prijateljske'. Svi smo, i mi u stožeru i igrači, tada imali u planu da završimo posao i da se kvalificiramo na EURO. Ali, po tko zna koji put se povijest ponavlja, povijest u kojoj Hrvatska na kraju jako teško i mukotrpno ipak ode na velika natjecanja', pričao je Olić te nastavio:

'I to nas sada opet čeka. Više ne ovisimo sami o sebi, ali imamo dvije utakmice koje su pred nama, koje vrijede šest bodova i duboko sam uvjeren da ćemo se s te dvije pobjede plasirati na Europsko prvenstvo.'

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

  • +35
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, Zagreb, 14.11.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Ne ovisimo o sebi, Armenci i Turci moraju 'odraditi' svoj dio posla za nas protiv Walesa...

'Armenija je neugodna reprezentacija koja je pobijedila Wales u gostima. Znam dosta njihovih igrača, to je nacija koja se neće samo tako predati, koja će se boriti do samog kraja. Uostalom, i dalje imaju matematičke šanse da izbore plasman na Europsko prvenstvo. Tako da će biti težak zalogaj i neće Walesu tamo biti lako pobijediti. A onda Turska, koja se plasirala na EURO. Ali Turci žele biti prvi u skupini i kao takvi žele plasman. Imaju kvalitetu i motiva da naprave puno problema Walesu', razmišlja Ivica Olić u razgovoru za emisiju 'Vikend Vatrenih' MAXSport televizije i voditeljice Valentine Miletić.

Cijeli VIDEO intervju pogledajte u prilogu:

VIKEND VATRENIH: INTERVJU Ivica Olić (MAXSport) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport
Standings provided by Sofascore