Vikend Vatrenih by psk

Ivica Olić ispričao anegdotu iz dana Vatrenih: Mislim si, on je moj dres bacio u koš

16.11.2023 u 11:46

Bionic
Reading

Prilikom gostovanja u emisiji Vikend Vatrenih by PSK, koja se emitira na MAXSport televiziji, legendarni hrvatski nogometaš Ivica Olić ispričao je i nekoliko anegdota

Zadnjih nekoliko godina Ivica Olić radi kao pomoćni trener hrvatske nogometne reprezentacije i jedan je od ključnih ljudi u stožeru Zlatka Dalića.

Iako Hrvatska ispred sebe ima dvije ključne utakmice u kvalifikacijama za EURO 2024. godine (Latvija i Armenija), 44-godišnji Ivica Olić bio je opušten i dobro raspoložen.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Tako se u opuštenom razgovoru s voditeljicom MAXSport televizije Valentinom Miletić prisjetio i svoje najdraže utakmice u dresu Vatrenih:

'Uvijek ću se vraćati na svoju prvu utakmicu, kad sam zabio za Hrvatsku, 2002. na Svjetskom prvenstvu protiv Italije (pobjeda Hrvatske 1:2, op.a.). To mi se urezalo u sjećanje. To je moj prvi gol na velikom natjecanju i odredio je put kojim je krenula moja karijera. Po meni je to najvažniji moment u čitavoj mojoj karijeri', prisjetio se Olić. Dodajmo kako je drugi gol za Hrvatsku zabio Milan Rapaić za senzacionalnu pobjedu Vatrenih.

No kad je u pitanju trenerska karijera, na pitanje voditeljice koja mu je utakmica najdraža nije dugo razmišljao:

'Tu ih ima dosta, ali vratit ću se na Svjetsko prvenstvo 2018., jer tu utakmicu i tu dramu s domaćinom Rusijom jednostavno ne mogu nikako zaboraviti. Igrali smo protiv jako motivirane ekipe koja je bila veliko iznenađenje na tom Svjetskom prvenstvu, jer im nitko im nije davao šanse da uđu među osam. No imali su strašnu pomoć publike, a s obzirom na to da poznajem sve igrače, nisam mogao vjerovati na kojoj su razini odradili turnir', kazao je Olić, dodavši da je puno teže takve utakmice proživljavati kao trener nego kad je bio igrač.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Ispričao je i zanimljivu anegdotu o famoznom skidanju dresa nakon gola Italiji, koji kasnije nije mogao navući na sebe zbog podmajice koju su morali izrezati škaricama:

'Da, Nike je brzo to izbacio. Taj dres je plesao jedno ljeto jer su vjerojatno to i oni vidjeli… Kako sam taj dres zamijenio s Maldinijem (Paolo)... Gledam njegov, gledam moj, koji je sav izrezan… (ha, ha, ha) Eto, to mi je ostalo u sjećanju. Mislim si, on je moj dres bacio u koš, a ja njegov čuvam kod kuće. Baš je lijep dres, dizajnerski…', prisjetio se Olić.

Videointervju MAXSporta pogledajte u prilogu:

VIKEND VATRENIH: INTERVJU Ivica Olić (MAXSport) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport