SLUŽBENO

Gotovo je! Iskusni hrvatski reprezentativac Dejan Lovren ima novi klub: Želim svima dokazati kakav sam igrač

02.01.2023 u 13:08

Bionic
Reading

Sada je i službeno! Dejan Lovren (33) nastavlja karijeru u francuskom prvoligašu Olympique Lyonu

Iskusni branič novi je igrač trofejnog francuskog kluba za koji je već igrao od 2010. do 2013. godine. Lovren je potpisao ugovor do 2025. godine, a ruski mediji tvrde da je Lyon platio odštetu Zenitu u iznosu od dva milijuna eura.

'Jako sam sretan što se vraćam u Lyon. Ovaj klub mi je otvorio vrata međunarodnog nogometa, to nikad neću zaboraviti. Ovdje me vežu mnoge uspomene, posebno s predsjednikom Jean-Michelom Aulasom koji me uvijek podržavao. Iz Lyona sam 2013. otišao sa žaljenjem jer sam imao osjećaj da nisam pokazao sve što sam mogao. Želim svima dokazati kakav sam igrač', rekao je Lovren nakon potpisa ugovora.

Podsjećamo, iskusni 'vatreni' je baš u Lyonu započeo inozemnu karijeru nakon što je 2010. godine iz Dinama za devet milijuna eura stigao u redove 'lavova'. Za Lyon je u četiri sezone odigrao 102 utakmice i zabio dva gola, a potom je u ljeto 2013. godine za 10 milijuna eura otišao u Southampton.

'Sveci' su ga nakon samo jedne sezone prodali Liverpoolu za čak 25 milijuna eura, a Lovren je napustio Anfield u ljeto 2020. godine te za 12 milijuna eura prešao u Zenit iz St. Peterburga.

Novi trener Lyona Laurent Blanc, koji je momčad preuzeo u listopadu, želio je baš Lovrena, igrača koji bi svojim iskustvom trebao pojačati ove sezone problematičnu obranu 'lavova'. Lyon je nakon 16 odigranih kola tek na osmom mjestu prvenstvene ljestvice, osvojio je samo 24 boda (20 manje od vodećeg PSG-a!) uz ne baš impresivnu gol-razliku 27-20.