legenda u rodnom kraju

[FOTO] Travnik se Ćirom Blaževićem diči; pogledajte emotivni mural posvećen treneru svih trenera!

20.02.2023 u 13:07

Bionic
Reading

Travnik, grad u Bosni Hercegovini i rodno mjesto Ćire Blaževića, s ponosom izgovara njegovo ime. U travnju prošle godine, kada se bolest koja ga je odvojila od nas rasplamsavala, Gradsko vijeće Travnika jednoglasno je proglasilo trenera svih trenera počasnim građaninom...

Njegova reakcija je oduševila Travničane, a u videoporuci, na sebi svojstven način, poručio je:

'Vrlo često se pitam jesam li zaslužio tu privilegiju, odgovaram da jesam! Obišao sam planet, uzduž i poprijeko, i uvijek sam spominjao svoj Travnik', rekao je tada Blažević.

  • +9
Travnik: Oslikan mural u čast Miroslavu Ćiri Blaževiću Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

Nešto kasnije, početkom svibnja, Ćiro je posjetio svoj grad te pred 4000 gledatelja na travničkom stadionu dobio ključeve grada uz višeminutno skandiranje s tribina 'Ćiro, Ćiro', a riječi koje je tada izgovorio zauvijek će se pamtiti.

  • +13
Ćiro Blažević u Travniku Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

'Želio sam doći iako mi je doktor to zabranio. Rekao mi je da me se odriče jer nisam normalan, a ne zna da je moj boravak u Travniku najefikasnija medicina koja je mogla doći u ovim teškim zdravstvenim problemima u kojima sam se našao.'

Travnik će, prema obećanju načelnika općine Kenana Dautovića izgovorenim na dan smrti legendarnog trenera, posvetiti jednu ulicu ili pak izgraditi spomen-obilježje Miroslavu Ćiri Blaževiću u čast. Zadnjih dana se spominje da bi i gradski stadion treba nositi njegovo ime.

Prije tog čina Ćiri su počast odali obični ljudi. Grupa mladića je oslikala mural u blizini crkve sv. Ivana Krstitelja u Travniku.

Uz lik Ćire Blaževića, na muralu se pojavljuju njegove riječi: 'Ja sam sa velikim ponosom, velikim dostojanstvom se falio oduvijek da sam ja iz Travnika.'

  • +98
Pogreb Miroslava Ćire Blaževića Izvor: Pixsell / Autor: LUKA STANZL, MATIJA HABLJAK I JURICA GALOIC/PIXSELL

Kao skica za sliku korištena je fotografija nastala za njegovog posljednjeg posjeta rodnom mjestu.

Nasmiješeni Ćiro tako će od sada unositi radost u srca prolaznika, a vi, ako vas put nanese do Travnika, zastanite na trenutak i sjetite se velikog trenera.