BEZ ZLATNE KOPAČKE

Davor Šuker nije bio na ispraćaju Ćire Blaževića; cijela situacija oko najboljeg hrvatskog strijelca zapravo je - tužna

16.02.2023 u 11:25

Bionic
Reading

Na posljednji ispraćaj Miroslava Ćire Blaževića došli su i igrači iz slavne generacije koja je s 'trenerom svih trenera' osvojila svjetsku broncu na SP-u u Francuskoj 1998., ali ne svi

Na komemoraciji i sahrani mogle su se vidjeti nogometne veličine kao što su Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Igor Štimac, Slaven Bilić, Aljoša Asanović, Mario Stanić, Niko Kovač, Dario Šimić, Zvonimir Soldo… Svi oni bili su 'Ćirini sinovi' u pohodu na prvu veliku medalju Vatrenih.

No nedostajala je Zlatna kopačka, prvi strijelac SP-a 1998. - Davor Šuker. Zbog tog natjecanja svuda u svijetu su znali za bivšeg napadača Osijeka, Dinama, Seville, Reala, Arsenala, West Ham Uniteda i 1860 Münchena, ali on se nije pojavio na oproštaju od bivšeg hrvatskog izbornika.

Govor Zlatka Dalića na sahrani Ćire Blaževića Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Izostanak najboljeg strijelca u povijesti Hrvatske nije mogao ostati nezamijećen. Sportske novosti pišu da su se brončani Vatreni pitali već na komemoraciji zašto Davor nije došao. Odgovor nisu pronašli. Nitko od njih nije u komunikaciji sa Šukerom, nitko ne zna ni gdje je ni što radi. Tužno!

Hrvatski izbornici na sahrani Miroslava Blaževića Izvor: tportal.hr / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Proširila se priča da je Šuker ljut na Kustića i društvo koji su ga smijenili s mjesta predsjednika HNS-a, ali nije posvađan s bivšim suigračima pa čudi slaba komunikacija s njima, gotovo nikakva, s Vatrenima s kojima je nosio sveti dres.

  • +71
Komemoracija za Miroslava Ćiru Blaževića Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Izabrao je 'izolaciju', udaljio se od Hrvatske i živi na više destinacija (München, London, Las Vegas, Madrid…) te je rijetko u domovini. Toliko rijetko da nije otpratio na posljednji počinak svojeg 'šefa', kod kojeg je u reprezentaciji imao poseban tretman, a koji je doduše i opravdao golovima u najvažnijim utakmicama.

  • +98
Pogreb Miroslava Ćire Blaževića Izvor: Pixsell / Autor: LUKA STANZL, MATIJA HABLJAK I JURICA GALOIC/PIXSELL