TRENER REALA

Emotivni Carlo Ancelotti: Svi su nas otpisali, ali uvijek pružimo nešto neočekivano

18.04.2024 u 08:33

Bionic
Reading

Nakon prolaska u polufinale Lige prvaka preko Manchester Cityja, par riječi o novom uspjehu s Realom dao je trener Carlo Ancelotti

Talijan je ispisao europsku nogometnu povijest i nedavno je postao prvi trener koji je došao do 200 nastupa u formatu Lige prvaka. Također je jedini sgručnjak koji je četiri puta osvojio ovo natjecanje. To nije sve! Recimo, jučerašnjom utakmicom na Etihadu izjednačio se s Del Bosqueom na Realovoj vječnoj ljestvici trenera kao drugi po broju susreta u Ligi/Kupu prvaka – obojica su na 60. Samo Miguel Muñoz s 11 utakmica više (71) nadmašuje taj učinak.

Od ovih 60 utakmica, za Ancelottija su 43 bile pobjede, 8 remija i 9 poraza, a s Realom je osvajao Ligu prvaka u dva navrata (2014. i 2022.).

'Postojao je samo jedan način da odavde izađemo živi. Dobro je što smo rano zabili, a onda smo pokazali predanost u obrani te prednosti. Dobro smo se branili, morali smo se 'ukopati' i boriti. Mogli smo igrati bolje, ali ekipa je bila defanzivno vrhunska', rekao je Ancelotti nakon utakmice te je dodao:

'Pokazali smo stav i predanost koju zahtijeva ovaj dres. Ovo je vrlo posebno natjecanje za nas i uvijek pružamo nešto što ljudi od nas ne očekuju. Svi su nas otpisivali, ali mi smo još uvijek tu.

  • +15
1/4 finale Lige prvaka, Manchester City - Real Madrid Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN

U kakvom su stanju igrači?

'Oduševljeni smo, ali jako smo umorni. Sada moramo proslaviti jer je ovo bila važna utakmica. No od sljedećeg dana se moramo dobro pripremiti za nedjeljnu utakmicu. El Clásico s Barcelonom je ključan za prvenstvo.'

Izvođenje penala?

'Svi su bili vrlo samouvjereni i nismo imali problema s odabirom pet igrača. Lunin je također bio dobro pripremljen.'

Manchester City - Real Madrid, Liga prvaka, 17.4.2024 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/Youtube