IZ ŠPANJOLSKIH MEDIJA

Evo što nakon promašenog 11-erca pišu o Modriću i kakva mu je sudbina u Madridu

18.04.2024 u 07:30

Bionic
Reading

Madridski Real nakon drame raspucavanja s 11 metara, uspio je pobijediti Manchester City te se plasirati u polufinale Lige prvaka. Tamo će Kraljevi igrati protiv Bayerna, koji je nakon 2:2 na Emiratesu, pred svojim navijačima pobijedio Arsenal 1:0

Nakon fantastičnog prvog susreta u Madridu koji je završio 3:3, Manchester City i Real su u uzvratu na Etihadu nakon produžetaka odigrali 1:1, pa je pitanje putnika u polufinale razriješeno udarcima s bijele točke. Na koncu su bili uspješniji Španjolci, Real je slavio 4:3.

Rodrygo je doveo goste u vodstvo u 12. minuti, a izjednačio je Kevin De Bruyne u 76. minuti. Prilikom 'lutrije' jedanaesteraca kod Reala su zabili Bellingham, Vazquez, Nacho i Rüdiger, a na suprotnoj strani Alavarez, Foden i Ederson. Kod Reala promašio je Modrić (op.a. i to u prvoj seriji), a kod Cityja Silva i Kovačić.

Joško Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za City, Mateo Kovačić je ušao u igru u 112. minuti, dok je na suprotnoj strani Luka Modrić zaigrao od 79. minute.

Naravno, s obzirom na to da Modrić još uvijek nije produžio ugovor s Kraljevim, ali i da će u rujnu napuniti 39 godina, jasno je da se iz dana u dan mnogi pitaju hoće li karijeru nastaviti u Realu, ili će pak otići još negdje. Možda u SAD, Saudijsku Arabiju ili čak u - zagrebački Dinamo.

I zato je zanimljivo vidjeti kako su ga ocijenili novinari, te kako opisuju promašeni 11-erac. Evo opisa iz Marce, uz ocjenu 6.

'Ušao je umjesto Kroosa u 78. minuti i dogodila mu se ista stvar kao i Nijemcu; bez lopte u nogama nije mogao pokazati čaroliju. Branio se jer druge opcije nije bilo. Fizički nije bio na razini kako bi iskoristio svoje kvalitete u završnici produžetaka. Promašio je jedanaesterac u raspucavanju', stoji u opisu Marce.

VIDEO sažetak pogledajte u prilogu:

Manchester City - Real Madrid, Liga prvaka, 17.4.2024 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/Youtube

Inače, portal DefensaCentral, kojem je jedina tema Real, pisala je baš o tome ostaje li Modrić na Santiago Bernabeuu ili ne.

'Modrić je imati 39 godina i tijekom aktualne sezone njegova je uloga postala skromnija, što je sasvim logično i normalno. Hrvatu je ugodno u Madridu i da je po njegovom, nastavio bi, iako se ne mršti zbog svog posljednjeg velikog potpisa u svijetu nogometa. Zapravo, želi nastaviti igrati.

Sa svoje strane, klubu još nije ponudio obnovu ugovora i sve će ovisiti o ovom posljednjem dijelu sezone. Varaju se oni koji misle da je dobri stari Luka out. Ovih nekoliko posljednjih mjeseci bit će ključni za visoke dužnosnike na Bernabéuu da donesu jednu ili drugu odluku'.

Dakle, sve ono što se govori već tjednima još je uvijek aktualno. O Modrićevoj sudbini razgovarat će se krajem svibnja ili početkom lipnja. Vjerujemo da Ancelotti itekako dobro zna što mu Morić može donijeti, ali pitanje je hoće li te 'mrvice' zadovoljiti hrvatskog nogometaša.

  • +15
1/4 finale Lige prvaka, Manchester City - Real Madrid Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN